Έρχεται ο ZX Spectrum Next!

0

H συλλογική χρηματοδότηση τελικά είναι μεγάλο πράγμα! Μας έχει δώσει πολλά ξεχωριστά προϊόντα που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσαν ποτέ να δουν το φως της ημέρας. Ένα νέο σασί για την A1200 και το θρυλικό παιχνίδι Elite Dangerous είναι δυο κλασικά παραδείγματα. Πλέον ήρθε η ώρα και του ZX Specrtum.

H νέα αναβαθμισμένη στα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα έκδοση ονομάζεται ZX Spectrum Next και εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα ανέβει σε κάποια πλατφόρμα crowdfunding. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιο εξομοιωτή software, μέσω Rasperry Pi για παράδειγμα, αλλά για μια πλήρη απόδοση του αρχικού hardware μέσω FPGA, μιας πλατφόρμας ειδικών προγραμματιζόμενων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση απόδοσης παλαιότερων υπολογιστών μια και προσφέρει υψηλή συμβατότητα με τα αρχικά προγράμματα και παιχνίδια και σημαντική ισχύ αρκεί η προγραμματιστική ομάδα να μπορεί να αποδώσει πιστά το αρχικό hardware μέσω κώδικα. Η Amiga 500 επίσης έχει αποδοθεί μέσω FPGA

Σε ένα τσιπ FPGA θα αποδοθεί ο επεξεργαστής Z80 του ZX Spectrum, τα 512Kb RAM ενώ η έξοδος εικόνας θα γίνεται μέσω VGA και HDMI. Θα δέχεται Joystick DB9 θα υπάρχει υποδοχή PS/2, Wi-Fi, κάρτα SD, board επιτάχυνσης, cheats και το καλύτερο όλων: θα έχει υποστήριξη κασετών ήχου-data! Ενώ το λειτουργικό που θα τρέχει θα είναι το esxDOS.

Στην ομάδα ανάπτυξης του Spectrum Next είναι ο σχεδιαστής Rick Dickinson των ZX80, Z81, ZX Spectrum Plus και QL αλλά και ο προγραμματιστής Jim Bagley με τεράστια εμπειρία στον ZX Spectrum.

Η τιμή του ZX Spectrum Next θα είναι ίδια με του αρχικού μοντέλου: 175 λίρες Αγγλίας αν και μάλλον η τελική τιμή του θα είναι μικρότερη.

Πηγή: Allconnected.gr

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.