Ετήσια έσοδα YouTube Stars: Μήπως κάνουμε λάθος δουλειά;

0

To YouTube είναι ένα από τα πετυχημένα παραδείγματα Startup, η οποία έγινε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό μέρος, και άλλαξε μια για πάντα το τρόπο που παρακολουθούμε τηλεόραση αλλά και τη ζωή μερικών από τους χιλιάδες YouTubers.

Το YouTube είναι η μεγαλύτερη πηγή τηλεόρασης στον κόσμο με περιεχόμενο το οποίο δεν είναι είναι καν δικής του παραγωγής, ξεκινώντας το μεγάλο παράδειγμα της ψηφιακής οικονομίας, με τα μεγάλα marketplaces να κερδίζουν τεράστια ποσά μην έχοντας δικό τους περιεχόμενο, προϊόν ή μέσα. Το ίδιο ισχύει για το AirBnB, για το Uber, για το Facebook. το Ebay και πολλές άλλες υπηρεσίες οι οποίες απλά έχουν την ιδέα και την τεχνολογική υλοποίηση.

To YouTube, το οποίο ανήκει στην Google, έχει πάνω από ένα δισ. χρήστες οι οποίοι καθημερινά βλέπουν εκατομμύρια ώρες video που παράγουν μερικοί εξ’ αυτών, αρκετοί εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε Stars με εκατομμύρια views και συνδρομητές. Αυτές οι δυο παράμετροι είναι που ρυθμίζουν τα έσοδα τους μια και ένα μέρος των εσόδων των διαφημίσεων του YouTube πάνε σε όλους τους παραγωγούς περιεχομένου.

Ο 26χρονος Σουηδός PewDiePie είναι στη κορυφή της λίστας με σχεδόν 50 εκατ. συνδρομητές και ετήσια έσοδα 15 εκατ. ευρώ (!) τα οποία βέβαια περιλαμβάνουν και άλλες πηγές όπως έκδοση βιβλίων αλλά και video game.

Infographic: Highest Paid Stars Of 2016 | Statista

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online.