Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Horizon 2020 για τη Terracom Πληροφορική

0

H πρόταση που υπέβαλε η Terracom Πληροφορική ΕΠΕ εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon 2020» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πρόταση αφορούσε το καινοτόμο σύστημα QR-Patrol PRO το οποίο απευθύνεται σε εταιρίες security και επιτρέπει την πλήρη και σε πραγματικό χρόνο διαχείριση των φυλάκων που κάνουν στατικές φυλάξεις ή περιπολίες.

Aξίζει να αναφερθεί ότι στη πρόσκληση του Νοεμβρίου 2015 του Horizon 2020 υποβλήθηκαν 1.090 προτάσεις, από τις οποίες 425 αξιολογήθηκαν πάνω από την βάση και τελικά εγκρίθηκαν μόλις 30. Στο τομέα ICT (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), όπου υποβλήθηκε η πρόταση της Terracom, εγκρίθηκαν μόνο 4 προτάσεις από όλη την Ευρώπη (2 από Ελλάδα, 1 από Γαλλία και 1 από Μεγάλη Βρετανία). Μπορείτε να δείτε τη πλήρη λίστα των εγκεκριμένων προτάσεων εδώ.

QR Patrol
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.927.422,50 € και η ευρωπαϊκή επιχορήγηση είναι 1.349.195,75 € (70%). Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει στην επιχείρηση να επενδύσει σε δραστηριότητες καινοτομίας όπως επίδειξη, διεξαγωγή δοκιμών και στην προώθηση του προϊόντος στη διεθνή αγορά.

Το QR-Patrol είναι ένα online σύστημα παρακολούθησης περιπολιών που βασίζεται στη χρήση NFC ετικετών και QR-codes και αυξάνει την ασφάλεια χρηστών, φυλάκων, επιχειρήσεων και οργανισμών. Το προσωπικό φύλαξης σκανάρει μέσω smartphone τα NFC ή QR-codes που είναι τοποθετημένα σε κτίρια και περιοχές φύλαξης και το Κέντρο Ειδοποιήσεων λαμβάνει άμεση ενημέρωση για κάθε νέο συμβάν στην αντίστοιχη περιοχή. Κάθε φορά που ο εκάστοτε φύλακας σκανάρει μια ετικέτα, οι πληροφορίες μεταδίδονται άμεσα στο Κέντρο Ελέγχου και το προσωπικό παρακολούθησης ελέγχει απόλυτα τα περιουσιακά στοιχεία του εκάστοτε πελάτη σε οποιοδήποτε σημείο ανά τον κόσμο.

QR Patrol2
Το σύστημα διατίθεται αυτή τη στιγμή σε 33 χώρες παγκοσμίως, κατέχοντας ένα πολύ σημαντικό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά ενώ υπάρχουν 12 συνεργάτες – αντιπρόσωποι σε εξέχουσες αγορές του εξωτερικού (Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία κλπ.)

Μέσα από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του «Horizon 2020», η Terracom Πληροφορική ΕΠΕ στοχεύει στη δημιουργία του πλέον εξελιγμένου συστήματος φυλάξεων και παρακολούθησης περιπολιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.