Η πρώτη εξαγορά της Google για το 2017 προέρχεται από τη Σουηδία

0

Η Σουηδία είναι γνωστή για το εξαιρετικά ανεπτυγμένο οικοσύστημα τεχνολογικών Startups στο οποίο επενδύει σαν κράτος σε πολλά επίπεδα, με την Google να επιλέγει την Limes Audio για τη πρώτη εξαγορά του έτους.

Η Limes Audio ιδρύθηκε το 2007 και σχεδόν την ίδια περίοδο η Google έκανε τη πρώτη από τις τέσσερις εξαγορές της στην Σουηδία με την Marratech. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Startup προήλθε μέσα από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Blekinge Institute of Technology όπου οι δυο founders έκαναν το διδακτορικό τους στο Applied Signal Processing.

Η σουίτα TrueVoice της Limes Audio βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της φωνής στις ψηφιακές επικοινωνίες μέσα από διάφορες τεχνικές ακύρωσης της ηχούς, μείωση του θορύβου κλπ. Η ομάδα της Limes Audio θα ενσωματωθεί σε αυτή της Google Cloud και συγκεκριμένα στα Google Apps και το Hangouts που είναι η βασική εφαρμογή επικοινωνίας φωνής και video της πλατφόρμας.

Τον περασμένο Μάρτιο η Limes Audio πήρε 2,4 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση.

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.