Η BillFront με Έλληνα founder σηκώνει 35 εκατ. δολ. για μια «έξυπνη» χρηματοδότηση στην αγορά των media

0

Ο Γρηγόρης Δημητρίου ήταν 12  χρόνια στην JP Morgan υπεύθυνος για επενδύσεις σε εταιρείες Τεχνολογίας και Media και αποφάσισε να αλλάξει καριέρα περνώντας και αυτός στον κόσμο των FinTechAdTech Startups.

Περίπου ενάμιση χρόνο πριν, μαζί με τον Christopher Vogt, ίδρυσαν την BillFront στο Βερολίνο καλύπτοντας ένα κρίσιμο κενό στον χώρο των digital media, αυτό της προεξόφλησης τιμολογίων.

Ο χώρος μεταξύ των διαφημιζομένων και του κοινού στο Internet περιλαμβάνει μια δεκάδα διαφορετικών τομέων με χιλιάδες μικρές, μεγάλες και τεράστιες επιχειρήσεις όπως η Google, οι μεγάλοι εκδότες, τα media shops, οι AdTech Startups κ.α.
Και ενώ όλα αυτά τα δίκτυα και τα εταιρικά συστήματα μιλάνε μεταξύ τους και έχουν αυτοματοποιήσει πολλές λειτουργίες, ακόμα και την διαδικασία των διαφημίσεων, ο τομέας πληρωμών τιμολογίων έχει μείνει στο παρελθόν μια και για διάφορους λόγους οι πληρωμές γίνονται με 30 έως 120 μέρες καθυστέρηση, ειδικά από τις μεγάλες εταιρείες.

Κάποιες εταιρείες ενδεχομένως να μπορούν να αντέξουν αυτά τα μεγάλα χρονικά διαστήματα πολλές όμως εταιρείες μπορεί να έχουν σοβαρό πρόβλημα στο cash flow μια και τα έξοδα μισθοδοσίας, υποδομών τρέχουν ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πληρωμές για άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποίησαν πριν από αυτή του πελάτη τους.

Η Billfront έχει αναπτύξει ένα σύστημα εκτίμησης ρίσκου βασισμένο σε Big Data το οποίο παίρνει στοιχεία από τα συστήματα τιμολογήσεων των εταιρειών media και προτείνει με αυτοματοποιημένο τρόπο ποια τιμολόγια είναι αποδεκτά για χρηματοδότηση από τους ενδιαφερόμενους μέσω προεξόφλησης. Η Billfront κρατάει ένα μικρό ποσοστό από την εκάστοτε πληρωμή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της Billfront λαμβάνουν τα χρήματά τους άμεσα, σαν ένα είδος χρηματοδότησης. Ανάλογα το προφίλ κάθε εταιρείας μπορούν να προεξοφλήσουν ένα συγκεκριμένο ποσό και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η χρηματοδότηση πρώτου γύρου έγινε από την 4finance και την γερμανική τράπεζα NIBC αλλά και από τον επενδυτικό FinTech accelerator FinLeap στον οποίο συμμετέχει η Billfront.

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online.