Μειώθηκαν οι επενδύσεις στο FinTech το πρώτο τρίμηνο του 2016

0

Σύμφωνα με την PwC και τη πλατφόρμα πληροφόρησης DeNovo οι επενδύσεις στο χώρο του FinTech είναι μειωμένες στο πρώτο τρίμηνο του 2016 τόσο σε ετήσιο επίπεδο όσο και σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, 41% και 23% αντίστοιχα.

Οι λόγοι για αυτή τη μείωση σύμφωνα με την PwC είναι η αστάθεια των χρηματιστηρίων, το ρυθμιστικό περιβάλλον αλλά και οι αλλαγές στο παγκόσμιο πιστωτικό σύστημα.

Το 2015 ήταν μια δυνατή χρονιά για το FinTech με τα λεγόμενα mega deals, άνω των των 100 εκατ. δολ., να αφορούν το 4% των συμφωνιών. Συνολικά το πρώτο τρίμηνο του 2016 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις 1,49 δισ. δολ. έναντι 2,41 δισ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Fintech_Funding_pwcΗ μέση χρηματοδότηση τo πρώτο τρίμηνο έφτασε τα 16 εκατ. δολ. έναντι 9 εκατ. δολ. το 2015 και έναν μέσο όρο 12,8 εκατ. δολ. απο το 2010, ενώ η μεγαλύτερη χρηματοδότηση άγγιξε τα 150 εκατ. δολ. για την LendUp.

Σε επίπεδο τομέων ο τραπεζικός πήρε τη μερίδα του λέοντος, 62% σε τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα και 46% (678 εκατ. δολ.) το πρώτο τρίμηνο του 2016. Το 18% πήγε στις ασφάλειες και το 12% πήραν οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες μια και σε αυτές περιλαμβάνονται και οι μεγάλες Startup Blockchain, Blockstream και Digital Asset Holdings οι οποίες έκλεισαν χρηματοδοτικούς γύρους 55 και 60 εκατ. δολ. αντίστοιχα. Στις ασφάλειες η μεγαλύτερη χρηματοδότηση ήταν αυτή της Betterment με 100 εκατ. δολ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανάλυση σε PDF εδώ.

 

Fintech_Funding_pwc2

 

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.