Με ούριο άνεμο συνεχίζει το «ταξίδι» της η OpenIchnos

0

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία η OpenIchnos. Ύστερα από την κατάκτηση του βραβείου στο Bluegrowth, η Startup από την Κρήτη κατάφερε να περάσει και στους 25 semifinalists του MITEF Greece Startup Competition 2017.

Η OpenIchnos έρχεται από την Κρήτη. Πίσω της «κρύβεται» μια καταξιωμένη ομάδα από επιστήμονες πληροφορικής, από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, η οποία κατάφερε να κατασκευάσει μια συσκευή που εντοπίζει τη θέση του σκάφους μέσω του δορυφορικού συστήματος Iridium και των GPS, GALILEO, με σχεδόν απόλυτη κάλυψη ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη, με την συσκευή να μπορεί να λειτουργήσει 60 ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια.

Ο Γιώργος Κούτρας, επικεφαλής της OpenIchnos, με αφορμή την επιλογή της από το MITEF αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον οργανισμό για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στην ομάδα μας και στο προϊόν μας που έχει σχεδιαστεί και θα παραχθεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα».

«Η διάκριση αυτή δείχνει έμπρακτα την αναγνώριση που χαίρει η ομάδα της OpenIchnos από την Startup κοινότητα της χώρας»επισημαίνει επιπλέον ο επικεφαλής της OpenIchnos.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης του MITEF Greece Startup Competition, ξεκινά από τις 27 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 2 Μαΐου.

H Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, 2017, στην Αθήνα, όπου οι 10 finalists θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση μπροστά στο κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες.

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.