Οι δέκα ομάδες του RG Challenge17 του Reload Greece

0

Το RG Challenge17 είναι ένα 9ήμερο εντατικό πρόγραμμα-επιταχυντής του Reload Greece, που διεξάγεται στο Λονδίνο από τις 28 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2017. Μέσα από το πρόγραμμα οι επιχειρήσεις θα φτάσουν στο σημείο όπου θα είναι έτοιμες να παρουσιάσουν το πλάνο τους μπροστά σε επενδυτές.

Το Reload Greece δέχθηκε περισσότερες από εξήντα αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων. Οι αιτήσεις κρίθηκαν βάσει αυστηρών κριτηρίων που αξιολογούν μεταξύ άλλων, την ιδέα, της επιχείρησης, την ομάδα τους και τον παράγοντα Reload Greece (το κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο που θα έχει η επιχείρηση στην πατρίδα τους). Οι επιλεγμένες ομάδες προέρχονται από τον τομέα του EdTech, HealthTech, Manufacturing, και Tourism και προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες θετικής επίπτωσης στην Ελλάδα, όσον αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και στη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δύο ομάδες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προέρχονται από το πρόγραμμα Young Entrepreneurs’ του Reload Greece και οκτώ ομάδες επελέγησαν μέσω της ανοιχτής προκήρυξης του Reload Greece και των επιταχυντών-εταίρων του προγράμματος. Η συνεργασία και η ανάπτυξη στενών δεσμών με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα υπήρξε το κλειδί για την εκπλήρωση της αποστολής μας στο RG Challenge17, δηλαδή την προσπάθεια γεφύρωσης του ελληνικού οικοσυστήματος με τον υπόλοιπο κόσμο.

Φέτος, το RG Challenge17 σηματοδοτεί την έναρξη τριών πολύ σημαντικών συνεργασιών με τους πρωταγωνιστές του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων: Τέσσερις από τις συμμετέχουσες ομάδες προέρχονται από το be finnovative’ και ‘Business Seeds’ της Εθνικής Τράπεζας και του επιταχυντή egg’ της Eurobank. Κάθε επιταχυντής επέλεξε μια νικήτρια ομάδα του και της προσέφερε τη συμμετοχή στο RG Challenge17. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν νέες αγορές, να αποκτήσουν πρόσβαση σε επαφές από την επενδυτική κοινότητα του Λονδίνου και να μάθουν πώς λειτουργεί το Βρετανικό επενδυτικό οικοσύστημα και πώς να τοποθετηθούν καλύτερα προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή των επενδυτών.

Οι ομάδες των επιχειρηματιών θα ολοκληρώσουν ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης διάρκειας 9 ημερών, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες, τα μέσα και τις επαφές για να διεκδικήσουν επενδύσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση και πρακτική σε επιχειρηματικό σχεδιασμό, κλαδικά deep dives, επενδυτικών, νομικών και χρηματοοικονομικών ζητημάτων και pitch master classes. Όλες οι θεματικές παρέχονται και υποστηρίζονται από διεθνείς και καταξιωμένους συμβούλους. Την τελευταία μέρα του προγράμματος, οι συμμετέχουσες ομάδες θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα μπροστά στους κριτές/επενδυτές καθώς και σε ένα διεθνές ακροατήριο. Η εκδήλωση DragonsDen event θα διεξαχθεί στο εμβληματικό κτίριο The Shard στις 6 Ιουλίου, στις 6.30μμ. Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται στο https://www.eventora.com/en/Events/dragonsdenevent.

Ο διευθυντής του προγράμματος για το RG Challenge, Μιχάλης Σωτηράκος δήλωσε «Δεν παύω να εκπλήσσομαι από το ταλέντο, την ενέργεια και τον πλούτο ιδεών που συναγωνίζονται για το ετήσιο RG Challenge – ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που φέτος έχουμε ομάδες που έρχονται απευθείας από τους καλύτερους επιταχυντές στην Ελλάδα καθώς και από ομάδες από το πρόγραμμα YEP στο Λονδίνο».

Οι 10 φιναλίστ ομάδες του RG Challenge17 είναι:

Το GIVMED είναι ένας γρήγορος, αξιόπιστος και κατάλληλος τρόπος να δωρίσετε τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε στους άστεγους, τους πρόσφυγες, τα παιδιά και άλλα άτομα που το έχουν ανάγκη.

Το Neil the little explorer είναι το πρώτο smart toy οικογένειας. Το Neil βοηθά τους γονείς να αναθρέψουν τα παιδιά τους με έναν έξυπνο τρόπο.

Το Neoperativa είναι ένα δημιουργικό πρακτορείο Νέων Μέσων το οποίο παράγει, διαχειρίζεται και προωθεί έργα με εμπορικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό σκοπό, κυρίως για Startups και SMBs.

Η PHEE εκμεταλλεύεται το νεκρό φύλλο ενός θαλάσσιου φυτού με μια καινοτόμα, παντενταρισμένη και φυσική διαδικασία. Παράγει προϊόντα που μπορούν να βρουν εφαρμογή σε ποικίλες βιομηχανίες.

Η Pushme παρέχει ηλεκτρική ενέργεια τους στόλους ποδηλάτων των επιχειρήσεων delivery. Μία συσκευή plug & play μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό σε δευτερόλεπτα και ένα δίκτυο μπαταριών pickandgo παρέχει άπειρο εύρος χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Το SeaAround είναι το Uber των πλοίων, συνδέει τους καπετάνιους και εταιρείες ναύλωσης με ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην θάλασσα.

Η Simply POS έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή διαχείρισης μικρής λιανικής, απο τις χρεώσεις μέχρι την διαχείριση της αποθήκης.

Η Synaphea παρέχει μια πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί ως το frontend στις υπηρεσίες blockchain, καθώς επίσης εξελίσσει και μια πλατφόρμα για p2p microlending, με τη χρήση blockchain.

Το Workathlon είναι η νέα λύση για τις προσλήψεις σε ξενοδοχεία. Η SaaS πλατφόρμα, ενσωματώνει και συνδυάζει τεχνολογίες για τις προσλήψεις με την τεχνογνωσία του κλάδου,καθιστώντας έτσι πιο αποδοτική και αποτελεσματική την πρόσληψη στον μεγαλύτερο εργοδοτικό κλάδο στον κόσμο.

Το Ziraf είναι μια επαναστατική εφαρμογή αναζήτησης ‘one-stop-shop’ για εστιατόρια που επιτρέπει μόνο αξιόπιστες συστάσεις από bloggers και ειδικούς.

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.