Προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με όχημα το Imp!act ethelon

0

Το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου η ethelon πραγματοποίησε την εκδήλωση Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Imp!act ethelon powered by euforia σε συνδιοργάνωση με το HIGGS. Τα μέλη της ethelon είχαν ταξιδέψει το Μάϊο στην Ελβετία ώστε να εκπαιδευτούν και να πάρουν την τεχνογνωσία για την οργάνωση του Imp!act σε ένα 4ημερο συνέδριο, μαζί με άλλους 20 νέους από όλο τον κόσμο.

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή επίδοξοι Κοινωνικοί Επιχειρηματίες όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε βιωματικά σεμινάρια με στόχο να αναπτύξουν την ιδέα τους και να την κάνουν πράξη, παίρνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τους ομιλητές και τους καθοδηγητές του συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δημιουργήθηκαν, αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν 3 επιχειρηματικές ιδέες για τις οποίες οι συμμετέχοντες, συγκρότησαν ομάδες, εστίασαν στην προσωπική τους βελτίωση κι ανάπτυξη και δούλεψαν σε συνεργασία με καταρτισμένους μέντορες στο χώρο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιώντας τη δική τους έρευνα αγοράς.

Χαρακτηριστικά η Λουΐζα Παπαδοπούλου, μία από τους συμμετέχοντες ανάφερε: «Οι ομιλητές ήταν όλοι τους αξιόλογοι, πολύ καλά προετοιμασμένοι, έδειχναν πραγματικό ενδιαφέρον και είχαν φρέσκες και έξυπνες ιδέες, που προχωρούσαν τη σκέψη σου πολλά βήματα παραπέρα. Η δομή του προγράμματος δεν με κούρασε καθόλου, αντίθετα μου κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Η ροή των θεμάτων και η εναλλαγή των ομιλητών σίγουρα βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποια πράγματα που μου «έμειναν» περισσότερο είναι το πόσο πολλά πράγματα μπορείς να κερδίσεις για να βελτιώσεις μια ιδέα ή να βρεις μια λύση όταν συζητάς ένα θέμα με άλλους ανθρώπους, πόσο σημαντικό είναι να έρχεσαι σε επαφή με experts και μέντορες, όταν εξετάζεις ένα συγκεκριμένο θέμα, πόσο σημαντική είναι η έρευνα πεδίου όταν ακόμα σχεδιάζεις το έργο σου και τέλος, πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός σε πολλά θέματα, όπως η βελτίωση των soft skills ή για να βρεις τί είναι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο.»

Ο Νίκος Φόρος, ένας από τους διοργανωτές αναφέρει: «Στο Imp!act ethelon, powered by euforia δοκιμάσαμε διαφορετικές μεθόδους μάθησης μέσα από εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια. Δώσαμε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ευαισθητοποιηθούν για αρκετά Κοινωνικά Προβλήματα και να προσπαθήσουν να βρουν ουσιαστικές λύσεις που να μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας Κοινωνικής Επιχείρησης. Ήταν μια αρκετά αναπτυξιακή εμπειρία για εμένα η δυνατότητα να οργανώσω το περιεχόμενο και την εκτέλεση των βιωματικών εργαστηρίων του σεμιναρίου».

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.