Στην δεύτερη φάση εισέρχεται ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition

0

Τις ομάδες που προκρίθηκαν στoν ημιτελικό γύρο του MITEF Greece Startup Competition 2016 ανακοίνωσε σήμερα το MIT Enterprise Forum Greece.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition, που στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Οι 25 ομάδες που προκρίθηκαν στον ημιτελικό

Οι 25 ομάδες που αναδείχθηκαν και εντάσσονται πλέον στο τρίμηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού, το οποίο περιλαμβάνει mentoring & workshops, είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες:
– Apicallity Limited
– ARK ANALYTICS
– Automation Building e-training Institute
– Axinoi Thessalias
– Championsid.com
– conclify
– Contadd
– Durasteelnet
 ECOverified
– Elektronio Handcrafted Vehicles
– ErgoSensePro
– EventReception.com
– hopwave
– Insybio Ltd
– Laddroller
– Learning Out of the Box P.C.
– 
Rooms-2-let
– Sentio Solutions Inc
– StreamOwl
– VesselBot
– WEPOLITICS
– work it
– Workathlon
– Yodiwo
– Your Moods

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις ομάδες που πέρασαν στον επόμενο γύρο: 6 ανήκουν στο χώρο του Internet & Web, 2 στον τομέα της Βιοτεχνολογίας, 6 στο χώρο του Software, 1 στο χώρο των Μεταφορών, 1 στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, 2 στο χώρο του Computer & Electronics Hardware, 1 στο χώρο της Ενέργειας ενώ τέλος 6 εξ’ αυτών ειδικεύονται σε άλλους τομείς.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης ξεκινά από τις 2 Φεβρουαρίου και θα λήξει 15 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια αυτή μέντορες της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing & Επικοινωνία, Στρατηγικές Ανάπτυξης & Χρηματικό-οικονομικά, Φορολογία, και Ανθρώπινο Δυναμικό.

Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση.

Η τελική φάση του διαγωνισμού 

H τελετή λήξης και απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2016.

Την ημέρα εκείνη οι 10 finalists θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση μπροστά στο κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα προβάλλουν:
1. Σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης.
2. Τις σημαντικότερες προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και ανταγωνιστικής παρουσίας στη διεθνή αγορά.

Πέρα από τη βράβευση και απονομή χρηματικών και σε είδος επάθλων, το βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

MITEF _
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοσελίδα www.mitefgreece.org και τα social media του ΜΙΤΕF Greece (FacebookLinkedinTwitter). 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.