Στρατηγική συνεργασία της Yoleni’s με τη Citrus

0

Η Yoleni’s ανακοινώνει τη νέα της στρατηγική συνεργασία με τη CITRUS Άρωμα Μνήμης. Τα αγνά και με παραδοσιακό τρόπο παρασκευασμένα προϊόντα από τον Κάμπο της Χίου, θα διατίθενται πλέον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της www.yolenis.com, όπως και από τα φυσικά της σημεία πώλησης.

Η CITRUS Άρωμα Μνήμης δημιουργήθηκε το 2008 με σκοπό να αναδείξει και να προβάλει την ιστορία και ποιότητα των εσπεριδοειδών της Χίου. Αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει να συνδέσει με δυναμικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των εσπεριδοειδών του φημισμένου Κάμπου της Χίου.
Επιπλέον η σημερινή αξιοποίηση των εσπεριδοειδών από τη CITRUS σε νέες χρήσεις, γεύσεις και αρώματα, επιβεβαιώνει ότι με εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους είναι δυνατόν να δοθεί σήμερα ζωντανό, μοναδικό άρωμα μνήμης από τα προϊόντα αυτά που παράγονται στις μικρές οικοτεχνίες της Χίου.

Η CITRUS έχει έδρα στον Κάμπο της Χίου, σε ένα μοναδικό αρχοντικό του 1742, όπου: αξιοποιεί τρία κτήματα με ποικιλίες εσπεριδοειδών μεταξύ αυτών και τα ονομαστά μανταρίνια Χίου. Τα κτήματα αυτά καλλιεργούνται με παραδοσιακές τεχνικές με στόχο τα προϊόντα που παράγουν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το εργαστήριο για τα μοναδικά προϊόντα εσπεριδοειδών.

Επίσης, προβάλει την ιστορία των εσπεριδοειδών σε ένα μοναδικό πολυχώρο όπου φιλοξενούνται μνήμες, ντοκουμέντα και στοιχεία της κοινωνίας του Κάμπου, της ιστορίας των εσπεριδοειδών από τον 15ο αιώνα, της καλλιέργειας των περιβολιών, της εμπορικής διαδικασίας από το παρελθόν έως σήμερα και τέλος δίνεται η διάσταση του χώρου του Κάμπου ως ένα εκτεταμένο αγροπεριβαλλοντικό τοπίο υψηλής πολιτιστικής αξίας.

Η CITRUS Άρωμα Μνήμης απέσπασε και φέτος χρυσά αστέρια για δυο προϊόντα της, ανάμεσα σε 10.000 προϊόντα που διαγωνίστηκαν. Για τη Μαρμελάδα Χιώτικου Μανταρινιού απέσπασε 2 χρυσά αστέρια, ενώ για το Άλειμμα Χιώτικου Μανταρινιού απέσπασε 1 χρυσό αστέρι!

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.