Τα πιο ενεργά VCs στο Bitcoin και Blockchain

0

Σε περίπτωση που δεν το αντιληφθήκατε το Bitcoin ξεπέρασε τα 1.000 δολ. τη πρωτοχρονιά, πέφτοντας στα 973 δολ. σήμερα με τον συγκεκριμένο τομέα να είναι αρκετά ενεργός τόσο στις επενδύσεις όσο και στις προσπάθειες καθορισμού των αναγκαίων προτύπων από μικρές και μεγάλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για το Bitcoin και το Blockchain άρχισε να μεγαλώνει από το 2013 και μετά, φτάνοντας από τα 74 εκατ. δολ. στα 575 εκατ. δολ. το 2015 και 2016 στις Η.Π.Α., με 212 VCs να έχουν συμμετάσχει έστω και σε μια επένδυση τα τελευταία τέσσερα χρόνια σύμφωνα με το Pitchbook.

Η παρακάτω λίστα καταγράφει τα 9 πιο ενεργά VCs στο Bitcoin και Blockchain. Στην παρένθεση είναι ο μέχρι σήμερα αριθμός των επενδύσεών τους και προέρχεται από το Pitchbook.

1. Digital Currency Group (44)
2. Blockchain Capital (30)
3. RRE Ventures (16)
4. Pantera Capital (12)
5. Andreessen Horowitz (11)
6. Draper Associates (9)
7. Union Square Ventures (8)
8. Ribbit Capital (7)
9. FundersClub (7)

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.