Τα 8 «κεφάλαια» για τη δημιουργία μίας startup – Public Startup Crash-Course Thessaloniki

0

Σε οκτώ «κεφάλαια» χώρισε τα πρώτα βήματα δημιουργίας μίας τεχνολογικής startup εταιρείας ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, συνιδρυτής και COO της Book’n’Bloom στην παρουσίασή του στο πρώτο Public Startup Crash-Course Thessaloniki, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στα Public Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Eurobank.

Προσκεκλημένος του Startupper.gr, o συνιδρυτής της εταιρείας αναφέρθηκε στα όσα έμαθε ο ίδιος από την προσωπική του εμπειρία στη δημιουργία μίας startup εταιρείας, χωρίζοντας τη «διαδρομή» αυτή σε 8 «κεφάλαια»:
– Το ξεκίνημα: Από την ιδέα στον εντοπισμό της επιχειρηματικής ευκαιρίας
– Έλεγχος της επιχειρηματικής προοπτικής: Από τη δημιουργία της ιδρυτικής ομάδας στην ανάπτυξη του αρχικού προϊόντος
– Ανεύρεση χρηματοδότησης
Χτίσιμο του οργανισμού και της κουλτούρας του
– Διασαφήνιση διαδικασιών και οργάνωση μέσω συστημάτων διαχείρισης δεδομένων
Ανάπτυξη προϊόντος με βάση το επιχειρηματικό πλάνο και αξιολόγηση της αγοράς
– Δημιουργία καναλιού πωλήσεων με βάση τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και ανάπτυξης σχεδίου προώθησης του
– Υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών για τη διατήρησή τους

public startup course thessaloniki 3 702336

Ο Χ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία της Book’n’Bloom από τον ίδιο και τον συνιδρυτή του Claus Rosenberg, στη στελέχωση της εταιρείας και στη δημιουργία μίας ομάδας περίπου 10 ατόμων, στην ανάπτυξη του προϊόντος της, τη χρηματοδότηση που δέχθηκε από ιδιώτες επενδυτές και την επιχειρηματική της δραστηριοποίηση εκτός Ελλάδος, με έμφαση στις αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη του τεχνολογικού οικοσυστήματος της πόλης, για τη σύλληψη μίας ιδέας, την κατοχύρωσή της, την προσέγγιση πιθανών επενδυτών, τον εντοπισμό αγορών-στόχων και άλλους.

Δείτε την παρουσίαση του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου στο παρακάτω βίντεο και slides

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.