Χρηματοδότηση 3,7 εκατ. δολ. εξασφάλισε το social network των ψαράδων

0

Το ποσό των 3,7 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Fishbrain, σε νέο γύρο χρηματοδότησης. Με τη νέα χρηματοδότηση, η συνολική χρηματοδότηση της Fishbrain ανέρχεται πλέον σε 15 εκατ. δολ. Η Fishbrain αποτελεί τη μεγαλύτερη εφαρμογή και κοινωνικό δίκτυο για τους λάτρεις του ψαρέματος.

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκαν οι αρχικοί επενδυτές της εταιρείας (όπως οι Northzone, Industrifonden, Active Venture Partner και Recruit Strategic Partners) καθώς και η FJ Labs, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει εταιρείες όπως οι Uber, Alibaba Group και BrightRoll.

H Fishbrain ιδρύθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας το 2010 και πλέον αριθμεί 3 εκατ. χρήστες παγκοσμίως. Οι χρήστες της παρέχουν προβλέψεις για το ψάρεμα, βασισμένες σε πραγματικά δεδομένα (δηλαδή κοινώς «τα ψάρια που έπιασαν»). Επιπλέον μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με φίλους, να βρουν νέα σημεία για ψάρεμα, να δουν τι δόλωμα χρησιμοποιείται και που καθώς και να δουν και τα ψάρια που έπιασαν άλλοι χρήστες.

FishBrainApp_001_702x336
Πλην της χρηματοδότησης, η Fishbrain ανακοίνωσε και την προσθήκη του Mattias Miksche στο διοικητικό συμβούλιο της Σουηδικής εταιρείας.

Ο Johan Attby, CEO της Fishbrain δήλωσε σχετικά με την προσθήκη του M. Miksche: «Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάποιον που να έχει μεγαλύτερο ταλέντο και ταυτόχρονα να ταιριάζει με την Fishbrain, για να συμμετάσχει στο διοικητικό μας συμβούλιο και να μεταφέρει την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο. Η εμπειρία του με startups και η καινοτομία σε διάφορα πεδία τις προηγούμενες δεκαετίες, μιλούν από μόνες τους».

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.