Και τα Ελβετικά Ταχυδρομεία επενδύουν σε Startups

0

Είχαμε γράψει πρόσφατα για την investiere, μια πλατφόρμα equity crowdfunding για Startups από την Ελβετία που πήρε μάλιστα πρόσφατα μια σχετικά μεγάλη χρηματοδότηση. Μερικές μέρες πριν η χρηματοδοτική πλατφόρμα ανακοίνωσε την συνεργασία της με τα Ελβετικά Ταχυδρομεία τα οποία μπαίνουν και αυτά στο χώρο των Startups.

Ο στόχος είναι να πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες ταιριάζουν με τις επιχειρηματικές και άλλες λειτουργίες των Ταχυδρομείων, μια γνωστή τακτική εταιρικής υποστήριξης και επιτάχυνσης η οποία έχει προφανή οφέλη και για τα δυο μέρη.

Οι τομείς που ενδιαφέρουν τα Ελβετικά Ταχυδρομεία είναι οι:  ηλεκτρονικό εμπόριο, αυτοκίνηση-μεταφορές, FinTech, λύσεις B2B και πωλήσεις, εξωτερικές επιχειρηματικές λειτουργίες, επικοινωνία σε όλα τα κανάλια και ηλεκτρονικές υπηρεσίες ενώ έχει ήδη έχει γίνει μια επένδυση σε ρομποτική Startup.

Μέσω της πλατφόρμας θα προσφέρεται προς επένδυση ένα πακέτο μειοψηφίας της Startup και πρόκειται για μια μακροχρόνια συνεργασία η οποία απευθύνεται σε Startups αρχικού σταδίου.

22 εκατ. ελβετικά φράγκα σε 54 γύρους σε πάνω από 40 εταιρίες έχουν επενδυθεί μέσω της Investiere με ποσά που ξεκινούν τα 100.000 ελβετικά φράγκα και ξεπερνούν τα 1,5 εκατ.

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online.