Οι διεθνείς μεταφορές χρημάτων κοστίζουν 7 φορές περισσότερο στις τράπεζες σε σχέση με την TransferWise

0

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία αποκάλυψε ο CEO της TransferWise Kristo Kaarmann (δεξιά στη κεντρική φωτογραφία) στο πρόσφατο συνέδριο Future of Fintech τα οποία δείχνουν ότι οι τράπεζες FinTech αλλά και μικρότερες περιφερειακές τράπεζες στρέφονται στο δίκτυο της TransferWise για τις μεταφορές χρημάτων ανά τον κόσμο και σε διαφορετικά νομίσματα.

Σύμφωνα με το bankinnovation.net ο Kristo Kaarmann ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πορείας της εταιρείας αποκαλύφθηκε ότι η χρήση των δικτύων των τραπεζών για διεθνείς μεταφορές χρημάτων είναι επτά φορές πιο κοστοβόρα από το δικό της δίκτυο, δικαιολογώντας εν μέρει τις υψηλές προμήθειες που υπάρχουν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες στις τράπεζες.

Ν26 και Monzo έχουν ήδη ενσωματώσει την υπηρεσία της TransferWise στις δικές τους τραπεζικές υπηρεσίες με τον χρήστη των τραπεζών FinTech να μπορεί να στείλει χρήματα σε όλο τον κόσμο εύκολα και απλά.

Αλλά και μικρές περιφερειακές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη στραφεί στην TransferWise, και όχι στο αντίστοιχο δίκτυο της Deutsche Bank, για διεθνείς μεταφορές χρημάτων.

Κάθε μήνα 1,5 δισ. δολ. μετακινούνται μέσω της υπηρεσίας της TransferWise ενώ όπως αναφέρθηκε οι πελάτες της εξοικονομούν περίπου 1,5 εκατ. δολ. καθημερινά σε προμήθειες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο για μεταφορά 1.000 δολ. η προμήθεια μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 75 δολ.

Τέλος, όπως επίσης ανέφερε ο CEO της, η TransferWise έχει περάσει τις παραδοσιακές τράπεζες σε μερίδιο αγοράς και ότι οι τράπεζες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το δικό της δίκτυο για ευνόητους λόγους.

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.