Grow Greek Tourism Online: Δεύτερος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων της Google

0

Η Google εξελίσσει ακόμα περισσότερο την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» κάνοντας διαθέσιμη τη δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων και μέσω κινητού με μια νέα εφαρμογή στο Google Play και συνεχίζοντας τα δωρεάν σεμινάρια ψηφιακού μάρκετινγκ σε φοιτητές Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να επενδύει στη δέσμευσή της να διαδώσει ψηφιακές δεξιότητες στην Ελλάδα και να υποστηρίζει τους μελλοντικούς επαγγελματίες του Τουρισμού.

Το 2016 και το 2017 η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» εκπαίδευσε 8.000 φοιτητές σε 34 εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, του μάρκετινγκ, των οικονομικών επιστημών σε 17 πόλεις της Ελλάδας. Η αποδοχή των σεμιναρίων ήταν μεγάλη με το 86% των φοιτητών να δηλώνει ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από το σεμινάριο και ότι το βρήκαν πολύ χρήσιμο. Λόγω της αποδοχής αυτής, η Google επέκτεινε περαιτέρω τον αριθμό των σεμιναρίων στα ελληνικά πανεπιστήμια και προχώρησε σε νέες συνεργασίες.

Για τον μήνα Μάιο έχουν προγραμματιστεί τα εξής σεμινάρια στα οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι φοιτητές:

    • 04 Μαίου | Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο) / ΤΕΙ Κρήτης
    • 05 Μαίου| ΤΙΜΕ-ΜΒΕ (Ρέθυμνο) / Πανεπιστήμιο Κρήτης
    • 05 Μαίου | Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (με την υποστήριξη του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου και της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας/Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας)
    • 09 Μαίου | Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (με την υποστήριξη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων – Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας, και του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών)
    • 24 Μαίου | Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (με την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) του Α.Π.Θ.)

Τα σεμινάρια για φοιτητές έχουν διάρκεια τρεις ώρες και διεξάγονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν και να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων, στην ενότητα https://events.withgoogle.com/ggto-workshops-students/2017/ στη διαδικτυακή πλατφόρμα της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online». Όλοι οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πρόγραμμα, ενώ όσοι ολοκληρώσουν τα διαδικτυακά μαθήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα λαμβάνουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau Europe).
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και ανοικτά σε όλους ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων εξαρτάται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που φιλοξενεί τα σεμινάρια.

Ένταξη του μαθήματος «Digital Marketing στον Τουρισμό» από το Grow Greek Tourism Online στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜSc Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ένα ακόμη βήμα της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online αποτελεί η ένταξη του μαθήματος «Digital Marketing στον Τουρισμό» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη τη Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη και υπό την επίβλεψη του Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Καθηγητή Γιώργου Δουκίδη. Στις 8 διδακτικές συναντήσεις του εν λόγω μαθήματος, οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν σε βασικά εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ στον τουρισμό, όπως: SEO, SEM/Ψηφιακή Διαφήμιση, Μobile Μarketing, Αnalytics, Σχεδιασμό Ψηφιακής Στρατηγικής.

Όπως δήλωσε ο Κ. Δουκίδης, «τα συγκεκριμένα σεμινάρια αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα αφού έδωσαν την δυνατότητα στους φοιτητές, ασχέτως εξειδίκευσης σπουδών, να αντιληφθούν την σημασία του ψηφιακού μάρκετινγκ στον κλάδο του τουρισμού αλλά και να διαπιστώσουν τις ευκαιρίες για εργασία στον τομέα αυτό. Το εξειδικευμένο μάθημα που εντάξαμε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι το επόμενο βήμα στην προσφορά εξειδικευμένων δεξιοτήτων στους φοιτητές και στη δημιουργία στελεχών για τον τουρισμό με ολοκληρωμένη γνώση στην αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στον κλάδο αυτό».

Μερικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online

Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google ταξίδεψε 3 συνεχόμενα έτη σε όλη την Ελλάδα με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών του τουρισμού. Οι Online Advisors, ειδικοί σύμβουλοι της Google, παρείχαν δωρεάν στους επαγγελματίες ομαδικά σεμινάρια και προσωπικές συναντήσεις ώστε να τους βοηθήσουν στην επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησή τους.

Για την υλοποίησή της η Google συνεργάζεται με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ενώ η πρωτοβουλία υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επίσης, η δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό https://learndigital.withgoogle.com/greektourism συνεχίζει να είναι διαθέσιμη σε όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες καθώς και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης με την υπογραφή του Grow Greek Tourism Online και του IAB Europe.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.