Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Samsung Electronics: Παρουσίασε το SmartThings Pro και τις τεχνολογίες για οθόνες επόμενης γενιάς στην InfoComm 2024

H Samsung παρουσίασε το SmartThings Pro, μια εξέλιξη του SmartThings με δυνατότητες εστιασμένες στις επιχειρήσεις, την οθόνη Samsung Color E-Paper, μια εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ελαφριά και λεπτή οθόνη ψηφιακού χαρτιού, αποκλειστικές νέες λειτουργίες AI για το Interactive Whiteboard (σειρά WAD) και τη νέα σειρά Samsung Business TV BED, μια τηλεόραση UHD με ευέλικτες λειτουργίες για επιχειρήσεις. 

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε το SmartThings Pro καθώς και τεχνολογίες οθονών επόμενης γενιάς για τη βραβευμένη σειρά ψηφιακής σήμανσης. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της εταιρείας στην InfoComm, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση οπτικοακουστικών μέσων στη Βόρεια Αμερική.

Στο περίπτερο W1225, η Samsung παρουσίασε το SmartThings Pro, μια εξέλιξη του SmartThings με δυνατότητες εστιασμένες στις επιχειρήσεις, την οθόνη Samsung Color E-Paper, μια εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ελαφριά και λεπτή οθόνη ψηφιακού χαρτιού, αποκλειστικές νέες λειτουργίες AI για το Interactive Whiteboard (σειρά WAD) και τη νέα σειρά Samsung Business TV BED, μια τηλεόραση UHD με ευέλικτες λειτουργίες για επιχειρήσεις. 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε μια σειρά από ποικίλες νέες λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα στη φετινή InfoComm», δήλωσε ο Hoon Chung, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Κατέχοντας την Νο1 θέση στις πωλήσεις ψηφιακής σήμανσης για 15 συναπτά έτη, μας δίνεται εδώ η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις πιο πρόσφατες λύσεις της Samsung που ανταποκρίνονται σε ποικίλες ανάγκες των επιχειρήσεων».

Το SmartThings Pro εισάγει έναν νέο τύπο νοημοσύνης στις επιχειρήσεις

Το SmartThings Pro εισάγει την υπερσυνδεδεμένη τεχνολογία του smart home της Samsung αυτοματοποιώντας τις λειτουργίες και βελτιώνοντας συνολικά την εμπειρία τεχνολογίας. Για την καλύτερη υποστήριξη των B2B πελατών, το SmartThings Pro προσφέρει Διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών (API) για απρόσκοπτη ενσωμάτωση. Διαθέτει επίσης  τη λειτουργία AI Energy Mode, μια έξυπνη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας με βάση τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος, την ανάλυση περιεχομένου και την ανίχνευση κίνησης. Ο αλγόριθμος εξοικονόμησης ενέργειας είναι διαθέσιμος για τα προϊόντα της Samsung που συνδέονται στο οικοσύστημα SmartThings Pro.

Επιπλέον, το SmartThings Pro επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την κατάσταση σύνδεσης διαφόρων συσκευών IoT μέσω ενός, φιλικού στη χρήση, πίνακα ελέγχου, ο οποίος με την τεχνολογία ΑΙ που ενσωματώνει, αναλύει τις συνδεδεμένες συσκευές, βοηθώντας έτσι τους χρήστες να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους πιο αποτελεσματικά και να υιοθετούν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Πέραν της εξυπηρέτησης μεμονωμένων χρηστών, το SmartThings Pro συμβάλλει, επίσης, στη βελτίωση των γενικών λειτουργιών των συνδεδεμένων συσκευών σε εταιρικά περιβάλλοντα, όπως SMART Signage, οθόνες για ξενοδοχειακές μονάδες, συστήματα κλιματισμού, ψηφιακές συσκευές και πολλά άλλα. Βοηθά, επίσης, τους εταιρικούς πελάτες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, και ο φωτισμός, συνδέοντας διαφορετικά προϊόντα IoT. Ενσωματώνει, επίσης, αισθητήρες, όπως κάμερες, για την ενίσχυση των δυνατοτήτων παρακολούθησης και ελέγχου. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν τους χρήστες να αυτοματοποιήσουν τις καθημερινές παραμετροποιήσεις και ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα πιο αποδοτικές και βιώσιμες λειτουργίες, ενώ παράλληλα μειώνουν το συνολικό κόστος της επιχείρησης.

«Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις λύσεις IoT της Samsung για τον κλάδο του B2B μέσω του SmartThings Pro», δήλωσε ο Chanwoo Park, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Samsung Electronics. «Οι εξατομικευμένες λύσεις μας ενισχύουν την απόδοση της οθόνης σε πολυκατοικίες, χώρους κατοικιών, δημόσιες υποδομές, σχολεία και εμπορικούς χώρους, καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία και γραφεία. Το SmartThings όχι μόνο θα βελτιώσει τις επιδόσεις όλων των παραπάνω φορέων, αλλά θα μειώσει και το κόστος». 

Color E-Paper: Μία Εξαιρετικά Αποδοτική, Ελαφριά και Λεπτή Οθόνη για Επιχειρήσεις

Για πρώτη φορά στην InfoComm, η Samsung παρουσίασε την Samsung Color E-Paper (μοντέλο EMDX), μία οθόνη εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Συνδυάζοντας το ψηφιακό μελάνι με την καινοτόμο τεχνολογία του έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού, αυτή η νέα οθόνη μπορεί να αντικαταστήσει το αναλογικό ή χάρτινο διαφημιστικό υλικό.

Το νέο αυτό προϊόν προσφέρει μια πιο οικολογικά ευσυνείδητη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους προωθητικής προβολής, ενώ παράλληλα παρέχει την υψηλή ορατότητα σήμανσης που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Το έγχρωμο E-Paper της Samsung λειτουργεί στα 0.00W όταν προβάλλει στατική εικόνα και καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια από την παραδοσιακή ψηφιακή σήμανση όταν αλλάζει εικόνες. Επιπλέον, οι διαχειριστές μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως την οθόνη Color E-Paper, θέτοντας χρονοδιαγράμματα για εξοικονόμηση ενέργειας με αυτόματες ώρες που παραμένει ενεργή ή ανενεργή.  

Η οθόνη 32 ιντσών διαθέτει ανάλυση QHD (2.560 x 1.440) και εύρος 60.000 χρωμάτων (6 χρώματα ανά εικονοστοιχείο: κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λευκό και μαύρο). Με βάρος μόλις 2,9 kg και πάχος 17,9 mm, μπορεί να εγκατασταθεί απρόσκοπτα σε διαφορετικές θέσεις, όπως τοίχους, τραπέζια ή ακόμη και οροφές, χωρίς πρόσθετες βάσεις. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους διαφημιζόμενους να εγκαταστήσουν το έγχρωμο ηλεκτρονικό χαρτί σε πολλαπλά σημεία για να προσελκύσουν αποτελεσματικά το κοινό, μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό κόστος. 

Η Samsung Color E-Paper περιλαμβάνει μια ειδική εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ή να αλλάζουν εύκολα περιεχόμενο. Υποστηρίζει, επίσης, τη λύση Samsung VXT, επιτρέποντας την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και την απομακρυσμένη ολοκληρωμένη διαχείριση πολλαπλών οθονών ταυτόχρονα. Το VXT CMS Canvas προσφέρει, επίσης, μια ποικιλία προτύπων βελτιστοποιημένων για οθόνες E-paper, διευκολύνοντας την παραγωγή περιεχομένου σε διαφορετικές κάθετες περιοχές. 

Για τη φόρτιση και τη μετάδοση δεδομένων, η Color E-Paper διαθέτει δύο θύρες τύπου USB-C και υποστηρίζει Wi-Fi και Bluetooth. Με 8GB μνήμης flash και προσαρμόσιμη στεφάνη, επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα χρώματα του πλαισίου ενώ είναι συμβατή με το πρότυπο επιτοίχιας στήριξης VESA για να παρέχει στους χρήστες βελτιωμένη συνδεσιμότητα, επιλογές προσαρμογής και ευέλικτες λύσεις τοποθέτησης.

To πάνελ της Color E-Paper χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία E Ink Spectra 6 technology, μια πρωτοποριακή έγχρωμη λύση σχεδιασμένη για διαφήμιση σε καταστήματα, σήμανση εσωτερικών χώρων και αντικατάσταση των χάρτινων αφισών. Διαθέτει βελτιωμένο χρωματικό φάσμα και προηγμένο αλγόριθμο χρωματικής απεικόνισης για τη βελτίωση των επιδόσεων μάρκετινγκ και διαφήμισης. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη Samsung για την παρουσίαση του καινοτόμου E Ink Spectra 6 32 ιντσών για την αγορά σήμανσης», δήλωσε ο Dr. FY Gan, Πρόεδρος της E Ink Holdings. «Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει τη δέσμευσή μας για ένα φωτεινότερο μέλλον όσον αφορά τις λύσεις οθονών. Συνδυάζοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού της E Ink με την τεχνογνωσία της Samsung στον τομέα της σήμανσης, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε έγχρωμες οθόνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που φέρνουν επανάσταση στην ψηφιακή προώθηση και επικοινωνία, ενώ παράλληλα ενισχύουν τις στρατηγικές βιωσιμότητας». 

Interactive Whiteboard: Οι δυνατότητες ΑΙ ενισχύουν την εμπειρία μάθησης

Έχοντας ανακοινωθεί για πρώτη φορά στην ISE, το Interactive Whiteboard (σειρά WAD) έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην InfoComm, εμπλουτισμένο με νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν δυνατότητες Generative AI.

Τα νέα ΑΙ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αυτόματης απομαγνητοφώνησης από προφορικά μαθήματα και δημιουργίας αναλυτικών περιλήψεων που αναδεικνύουν βασικά σημεία και κυρίως θέματα. Αναλύοντας τη μαγνητοφώνηση της φωνής του καθηγητή, το γραπτό υλικό στην οθόνη και το παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό, μπορεί επιπλέον να δημιουργήσει κουίζ για τους μαθητές. Χρησιμοποιεί επίσης machine learning για τη βελτίωση της ακρίβειας του περιεχομένου και τον αποκλεισμό ακατάλληλου περιεχομένου.

Επιπλέον, μέσω συνεργασίας με την εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας Merlyn Mind, η οθόνη θα διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, προσαρμοσμένη σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Αυτό θα απλοποιήσει τον έλεγχο του Interactive Display και θα βοηθήσει στην προσαρμογή των λειτουργιών του. 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Samsung Electronics, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην εκπαιδευτική τεχνολογία και την καινοτομία», δήλωσε ο Dr. Satya Nitta, Διευθύνων Σύμβουλος της Merlyn Mind. «Η Samsung έχει μακρά ιστορία στην εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών στις σχολικές αίθουσες, ξεκινώντας με τα Chromebooks πριν από μια δεκαετία. Μαζί, θα συνεχίσουμε να συνδυάζουμε την ΑΙ για την εκπαίδευση με τις λύσεις της Samsung για να δημιουργήσουμε πιο ελκυστικά και αποτελεσματικά περιβάλλοντα μάθησης». 

Αυτές οι δυνατότητες θα επεκταθούν και για τα τρία μοντέλα διαφορετικού μεγέθους εντός του έτους, παρέχοντας πιο εύκολη χρηστικότητα και ένα περιβάλλον μάθησης με μεγαλύτερη συνάφεια. 

Samsung Business TV BED: Εξαιρετική Ποιότητα Εικόνας με Ευέλικτη Λειτουργικότητα 

Στην InfoComm, η Samsung παρουσίασε επίσης τη σειρά Samsung Business TV BED, η οποία προσφέρει ποιότητα εικόνας UHD και ευέλικτη λειτουργικότητα. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη – 43, 50, 55, 60, 65, 70, 75, ή 85 ίντσες και μπορεί να χωρέσει σχεδόν σε κάθε χώρο, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για να ενισχύσει τόσο το στιλ όσο και τη λειτουργικότητα διαφόρων χώρων. Αυτή η λύση ανταποκρίνεται στις ανάγκες τομέων όπως η βιομηχανία εστίασης, η εκπαίδευση, τα μικρά/ οικιακά γραφεία και άλλες μικρές επιχειρήσεις.

Ξεκινώντας παγκοσμίως από το τρίτο τρίμηνο του 2024, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπάρχουσα εφαρμογή Samsung Business TV App που είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android ή iOS για να διαχειρίζονται, να προγραμματίζουν και να προβάλλουν προσαρμοσμένο περιεχόμενο από απόσταση χωρίς κόπο. Η εφαρμογή  υποστηρίζει επίσης το SmartThings Pro και το Samsung VXT, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών αναγκών και παρέχοντας ρεαλιστική ευκρίνεια μέσω της ποιότητας εικόνας 4K και της ομαλής διαχείρισης συσκευών. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις