Τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Ασίας επενδύει 16,8 εκατ. δολ στην Σουηδική Insurtech BIMA

0

Η ΒΙΜΑ ιδρύθηκε το 2010 στην Στοκχόλμη και προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα μέσω κινητών στις αναδυόμενες αγορές της Αφρικής, Ασίας και Λατινικής Αμερικής.

Μέχρι σήμερα έχει πάρει 75 εκατ. δολ., μαζί με την τελευταία χρηματοδότηση των 16,8 εκατ. δολ. απο την μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Ασίας Axiata. H ΒΙΜΑ και η Axiata συνεργάζονται ήδη σε πολλές χώρες με την επένδυση αυτή να κάνει ακόμα πιο στενή τη συνεργασία τους σε διάφορα επίπεδα ενώ θα ανοίξει και νέες αγορές.

Οι υπηρεσίες της BIMA προσφέρονται μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας με τους χρήστες να πληρώνουν μέσω του λογαριασμού τους ή των χρημάτων που βάζουν στα καρτοκινητά. Επίσης προσφέρει ασφάλεια ζωής και ατυχημάτων με νοσοκομειακά προγράμματα για μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά και τηλε-ιατρική σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η εταιρεία έχει να επιδείξει σημαντικές επιδόσεις και υπόσχεται ότι μέχρι και το 20% των συνδρομητών ενός δικτύου θα μπορούν να ασφαλιστούν μέσα σε δυο χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Καμπότζη, όπου 3 εκατ. συνδρομητές της θυγατρικής της Axiata, Smart, έχουν ασφαλιστεί στην BIMA με τις πωλήσεις να γίνονται με μια μεγάλη ομάδα πωλητών πόρτα-πόρτα.

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online.