To TEDxAthens 2017 τον Μάιο στο ΚΠΙΣΝ

0

Το TEDxAthens επιστρέφει για όγδοη συνεχή χρονιά το Σάββατο, 13 Μάϊου, στη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με θέμα «Άκρο/Edge».

Η φετινή εκδήλωση εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο και διεθνές πολυσυνέδριο ιδεών, πολιτισμού κ τεχνολογίας και όπως συμβαίνει και στα παγκόσμια συνέδρια αντίστοιχου περιεχομένου, μέρος του προγράμματος θα τρέχει παράλληλα σε δυο σκηνές και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ΚΠΙΣΝ.

Ομιλίες, workshops, συζητήσεις, παρουσιάσεις και Q&A sessions θα εμπλουτίσουν το φετινό πρόγραμμα πολλών ταχυτήτων. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διαφορετικό και πιο διαδραστικό TEDxAthens, απολαμβάνοντας ξεχωριστές στιγμές σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της Ελλάδας. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικά μουσικά δρώμενα, να απολαύσουν μια ιδιαίτερα γευστική εμπειρία φαγητού και ποτού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να συμμετέχουν στο βραδινό πάρτι μετά το τέλος του προγράμματος.

Το σκηνικό θα συνθέσουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές που έρχονται να μοιραστούν ιδιαίτερες εμπειρίες και ιστορίες ζωής, με σκοπό να γίνουν η αφορμή, αλλά και οι καταλύτες που χρειαζόμαστε για να ανακαλύψουμε τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας και του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε.

Οι δυο πρώτοι ομιλητές είναι ο Ηλίας Αναστασιάδης, αρχισυντάκτης του Oneman.gr, ο οποίος θα ξεδιπλώσει τα «φύλλα» μιας ιδιαίτερα προσωπικής ιστορίας που τον οδήγησε στα άκρα και ο Leon Logothetis, global adventurer και δημιουργός μεταξύ άλλων της σειράς ντοκιμαντέρ “The Kindness Diaries” το οποίο προβάλλεται μέσα από το Netflix, ο οποίος έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα 90 χώρες και έχει ταξιδέψει σε όλες τις Ηπείρους.

Όπως και πέρυσι, το φετινό ΤEDxAthens θα διαθέσει εισιτήρια με βάσει σειρά προτεραιότητας (firstcome, firstserved basis). Για πρώτη φορά φέτος θα διατίθενται φοιτητικά εισιτήρια σε μειωμένη τιμή, ενώ για ακόμα μια χρονιά θα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης σε ανέργους, με ειδικά εισιτήρια μηδενικού κόστους.

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά: «Η φετινή διοργάνωση αποτελεί για εμάς μια σπουδαία ευκαιρία για ουσιαστική εξέλιξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009 και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο από την πρώτη στιγμή. Με αφετηρία την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στους χώρους της Νέα Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Με δύο σκηνές, μια κεντρική και μια “πειραματική”, με περισσότερους ομιλητές, μεγαλύτερο θεματικό εύρος στις ομιλίες αλλά και δράσεις στο Κανάλι και στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πολυσυνέδριο υψήλων προδιαγραφών, με προσεκτικά επιλεγμένο περιεχόμενο και εμπειρίες . Στον πυρήνα των προσπαθειών μας βρίσκεται επίσης η διασφάλιση της προσβασιμότητας της εκδήλωσης σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες, στόχος μας είναι να προσφέρουμε -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- μια ακόμη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία σε όλους τους πιστούς, αλλά και νέους φίλους της διοργάνωσης.

Αυτή τη χρονιά, θέτουμε στο επίκεντρο τα «όρια/ edges». Μέσα από τη διασύνδεση του παρόντος με το παρελθόν και το μέλλον που προδιαγράφεται, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε πιθανές αιτίες που μας οδηγούν σε ακραίες ανθρώπινες συμπεριφορές. Άλλοτε με θετικό και άλλοτε με αρνητικό πρόσημο. Προσωπικές μαρτυρίες, σταθμοί ζωής και ακραίες αναζητήσεις θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα TEDxAthens διαφορετικό από τα άλλα».

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.