Η αμερικανική Vantiv εξαγόρασε την αγγλική WorldPay για 10 δισ. δολ.

0

Ο χώρος των πληρωμών βρίσκεται σε φάση ενοποίησης όλα δείχνουν, και στους μεγάλους παραδοσιακούς παίκτες και όχι μόνο στις FinTech Startups. Η WorldPay μέ έδρα το Λονδίνο μόλις εξαγοράστηκε από την αμερικανική Vandiv, η οποία ασχολείται επίσης με τις πληρωμές και κάρτες από το 1971, έναντι 10 δισ. δολ.

Η WorldPay είναι από τις πρώτες FinTech εταιρείες μια και από το 1991 προσφέρει πληρωμές και μεταφορές χρημάτων σε 120 νομίσματα σε όλο τον κόσμο. Η WorldPay είχε απευθυνθεί και στην μεγαλύτερη τράπεζα των Η.Π.Α., την JPMorgan Chase με την οποία συνεργάζεται, για να συμμετάσχει στην διαδικασία εξαγοράς αλλά πέρα από ένα αρχικό ενδιαφέρον η τράπεζα δεν συμμετείχε στη διαδικασία.

Και οι δυο εταιρείες προσφέρουν εκκαθάριση πληρωμών με κάρτες κυρίως σε μικρούς και μεγάλους εμπόρους, με την Vantiv να έχει πελάτες παραδοσιακά – φυσικά καταστήματα ενώ η WorldPay περισσότερους εμπόρους online. Με αυτή την εξαγορά ενισχύει άμεσα το κανάλι online μια και η WorldPay είναι ο κορυφαίος διαχειριστής πληρωμών στο Ηνωμένο Βασίλειο με μερίδιο αγοράς άνω του 40%, αλλά και παρουσία στις Η.Π.Α.

Η Vantiv είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος μεγαλύτερος φορέας πληρωμών με κάρτες στις Η.Π.Α., μετά την JP Morgan Chase, ενώ ο χώρος δέχεται την έντονη επίθεση των FinTech Startups σε όλες τις Ηπείρους με μεγάλα παραδείγματα την Stripe και φυσικά το PayPal.

Tags

Share.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.