Έναρξη προγράμματος επώασης Startups Invent ICT

0

Το πρόγραμμα επώασης καινοτόμων επιχειρήσεων Invent ICT, που υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry DisruptorsGame Changers (IDGC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται αιτήσεις από επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή στη νέα θερμοκοιτίδα.

Η συγκεκριμένη δράση έχει σχεδιαστεί με στόχο την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων εντάσεως γνώσης που αξιοποιούν τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Φιλοδοξεί να συνεισφέρει και αυτή σε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο της ελληνικής οικονομίας και να συμβάλλει στην ανάσχεση του brain drain, που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος προσφέρεται εκτενές εξατομικευμένο coaching και mentoring στις συμμετέχουσες ομάδες, ώστε να μορφοποιηθεί η επιχειρηματική τους ιδέα, να προσδιοριστεί το επιχειρηματικό μοντέλο για την υλοποίησή της, ενώ παράλληλα δίδονται δυνατότητες για δικτύωση τους εντός και εκτός Ελλάδος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους του ΕΜΠ ή αντίστοιχα μέλη των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολυτεχνείο Θράκης), καθώς και ομάδες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος τους πληροί τις ανωτέρω προϋποθέσεις, για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών τους, στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ή στην αξιοποίηση των ΤΠΕ σε οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας.

Οι αιτήσεις ένταξης στη θερμοκοιτίδα είναι ανοικτές έως την 31η Ιανουαρίου 2017, ενώ τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων θα ανακοινωθούν έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2017.

Στο πλαίσιο της πληρέστερης ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων ομάδων, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Invent ICT θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10.30 πμ στις εγκαταστάσεις του κόμβου ΕΠΙ.νοώ, Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος του προγράμματος Invent ΙCT επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.inventICT.gr και την αντίστοιχη σελίδα στο FB www.facebook.com/Invent4ICT

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.