Ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη η Alipay

0

Ένα βήμα πιο κοντά στο σχέδιό της για εδραίωση στην Ευρώπη βρίσκεται η Alipay. Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών που ανήκει στην ομπρέλα της Alibaba, προέβη σε συμφωνία με την γαλλική εταιρεία τερματικών Ingenico Group. Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές από την Κίνα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για πληρωμές μέσω κινητού στην Ευρώπη.

H Alipay έχει μια πελατειακή βάση 450 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών, η οποία ευθύνεται για το 80% των πληρωμών μέσω κινητής στην Κίνα. Η Ingenico από την πλευρά της, για το 2015 κατέγραψε συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. δολάρια.

Το περασμένο έτος, 120 εκατομμύρια κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 875 δολάρια ο καθένας κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με την Ingenico, οι 10 εκατομμύρια επισκέπτες από την Κίνα στην Ευρώπη το 2014, εκτιμώνται σε συνολική αγοραστική δύναμη της τάξης των 21 δισ. δολαρίων.

H Ingenico δήλωσε ότι η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλά καταστήματα να δέχονται πληρωμές μέσω της εφαρμογής της Alipay. Μεγαλύτερος τους ανταγωνιστής; Οι πληρωμές μέσω μετρητών!

Παρόλο που οι δύο εταιρείες θα πρέπει να «κυνηγήσουν» συμφωνίες με καταστήματα και αλυσίδες στην Ευρωπαϊκή αγορά, η εφαρμογή αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική στην Ευρώπη τους ερχόμενους μήνες.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.