Έξι χώρες της N.A. Ασίας δημιουργούν ένα μεγάλο δίκτυο FinTech

0

Σε μια περιοχή της Ασίας με πάνω από 620 εκατομμύρια πληθυσμό σε δέκα χώρες, με συνολικό ΑΕΠ 2,5 τρισ. δολ., περίπου οι μισοί κάτοικοι είναι εκτός τραπεζικού συστήματος!

Δεν είναι παράξενο λοιπόν ότι σε αυτές τις χώρες το FinTech έχει βρει πρόσφορο έδαφος με μεγάλες επενδύσεις VC, οι οποίες αυξάνονται από το 2012 και μετά.

Το 2016 πραγματοποιήθηκαν 71 επενδύσεις ύψους 158 εκατ. δολ., με τις μισές να γίνονται στη Σιγκαπούρη, ένα μεγάλο κέντρο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών γενικά.

Έξι μεγάλοι οργανισμοί και ενώσεις που σχετίζονται με τον έναν ή άλλο τρόπο με το FinTech από την Ινδονησία, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ δημιούργησαν τo ASEAN FinTech Network.

Οι στόχοι του δικτύου είναι: η εκπαίδευση του προσωπικού των εταιρειών που ασχολούνται ή σχεδιάζουν να ασχοληθούν με το FinTech, η βελτίωση της πρόσβασης σε επενδυτικά κεφάλαια, η πρόσβαση των εταιρειών της περιοχής στην παγκόσμια αγορά και φυσικά η εξέλιξη και ανάπτυξη υπαρχόντων και νέων τεχνολογιών.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.