Αλλάζουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην Wolt από 14 Σεπτεμβρίου

0

Η εταιρεία delivery, Wolt, ανακοίνωσε ότι από τις 14 Σεπτεμβρίου πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην πλατφόρμα της, λόγω έναρξης ισχύος της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας PSD2.

Η νέα αυτή οδηγία, καθιστά υποχρεωτική την «ισχυρή ταυτοποίηση πελατών» για όλες τις πληρωμές που γίνονται μέσω διαδικτύου, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της, είναι να κάνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές πιο ασφαλείς καθώς και να προλαβαίνει ενδεχόμενες απάτες. Έτσι, για κάθε online αγορά άνω των 30 ευρώ και σε κάθε 6η αγορά, θα ζητείται μια «3D ταυτοποίηση».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ο χρήστης, από εδώ και στο εξής μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποια επιπλέον βήματα, κατά τη διάρκεια μιας αγοράς, προκειμένου να αποδείξει στην τράπεζα την ταυτότητά του. Αυτά τα βήματα εξαρτώνται από την τράπεζα και την τεχνική ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται, αναφέρει η εταιρεία. Η 3D ταυτοποίηση γίνεται προκειμένου ο χρήστης να αποδείξει ότι είναι πράγματι αυτό που πραγματοποιεί την αγορά. Μερικοί μέθοδοι για να γίνει αυτό είναι η μεταφορά σε τραπεζικές εφαρμογές, η δημιουργία πρόσθετων κωδικών ή η ταυτοποίηση δακτυλικού αποτυπώματος.

Όπως δηλώνει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση, η ίδια δεν μπορεί να επηρεάσει με κανένα τρόπο τη διαδικασία αυτή, η οποία ενδέχεται να κάνει την ηλεκτρονική παραγγελία πιο δύσκολη η πιο αργή. Ωστόσο, προτείνει στους πελάτες να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζά τους εφαρμόζει τη νομοθεσία και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της όπως επίσης να φροντίσουν να έχουν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής, καθώς παλαιότερες εκδόσεις ενδέχεται να παρουσιάζουν πρόβλημα με τις νέες διαδικασίες πληρωμής.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.