Ανακοινώθηκαν οι πρώτες 155 επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το «Ορίζοντας 2020» της Ε.Ε.

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε  τον κατάλογο των πρώτων 155 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που θα λάβουν επιχορήγηση από το νέο μέσο για τις ΜΜΕ, το οποίο διαθέτει προϋπολογισμό 3 δισ. ευρώ.

Συνολικά, 155 ΜΜΕ από 21 χώρες θα λάβουν 50.000 ευρώ η καθεμία για να χρηματοδοτήσουν μελέτες σκοπιμότητας για τα σχέδιά τους και, επιπλέον, μπορούν για τρεις ημέρες να επωφεληθούν από δράσεις επιχειρηματικής καθοδήγησης. Στη συνέχεια, τα σχέδια αυτών των επιχειρήσεων μπορούν να λάβουν νέα επιχορήγηση από την Επιτροπή, ύψους έως και 2,5 εκατ. ευρώ.

Το μέσο για τις ΜΜΕ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος της ΕΕ «Ορίζοντας 2020», ύψους 80 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση της έρευνας και σκοπό έχει να βοηθά τις καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις να προωθούν καινοτόμα σχέδια από το εργαστήριο στην αγορά.

Αίτηση χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλουν ΜΜΕ από τα κράτη μέλη της ΕΕ ή από χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι συνεχώς ανοικτή και οι επόμενες καταληκτικές ημερομηνίες για την αξιολόγηση είναι η 24η Σεπτεμβρίου και η 17η Δεκεμβρίου 2014 για την πρώτη φάση, και η 9η Οκτωβρίου και 17η Δεκεμβρίου 2014 για τη δεύτερη φάση.

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Leave A Reply