Αυτοί είναι οι νικητές των Athens Startup Awards 2018

0

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ζάππειο η τελετή απονομής των Athens Startup Awards, που διοργανώθηκαν από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την περιφέρεια Αττικής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μαζί με εκπροσώπους του βιομηχανικού και του εμπορικού χώρου.

Ο υπουργός Νίκος Παππάς, μιλώντας στην τελετή αναφέρθηκε στο τεχνολογικό μέλλον της χώρας και τόνισε πως «Η νέα εποχή για την Ελλάδα σημαίνει και εποχή της ανάπτυξης και της διάχυσης των νέων τηλεπικοινωνιών. Εποχή της συνδεσιμότητας με υπερυψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο, εποχή τεραστίων επενδύσεων για την ανάπτυξη αυτών των εφαρμογών».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας τα επόμενα χρόνια θα επενδύσουν συνολικά 4 δισ ευρώ για να αναπτύξουν σε όλη την Ελλάδα ένα πλήρες δίκτυο οπτικών ινών.

Οι Startup επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:

Πρώτη Κατηγορία Βράβευσης:

Στάδιο Ιδέας/Innovation Stage

Πρώτο Βραβείο Innovation Stage: ΑΓΩ 

Χρηματικό έπαθλο: 3.000 ευρώ, Χαρά Ζωϊτάκη

Δεύτερο Βραβείο Innovation Stage: Happyland Entertainment

Χρηματικό έπαθλο: 2.000 ευρώ, Βασιλική Τσιφτσιάν

Τρίτο Βραβείο Innovation Stage: Ledapp – rethink lighting 

Χρηματικό έπαθλο: 1.000 ευρώ, Αλκιβιάδης Μητσοτάκης)

Δεύτερη Κατηγορία Βράβευσης:

Στάδιο Πρώιμης Δραστηριότητας/Early Stage

Πρώτο Βραβείο Early Stage: Multiple olive material 

Χρηματικό έπαθλο: 6.000 ευρώ, Βασίλειος Τσιπάς

Δεύτερο Βραβείο Early Stage: Nanometrisis

Χρηματικό έπαθλο: 4.000 ευρώ, Γιώργος Παπαβιέρος

Τρίτο Βραβείο Early Stage: Enterprise Communication Assistant 

Χρηματικό έπαθλο: 2.000 ευρώ, Σταύρος Βάσσος

Εταιρικό Βραβείο

Το εταιρικό βραβείο της Εταιρείας «Μύλοι Κεπενού», χρηματικής αξίας 2.500 ευρώ απονεμήθηκε από την Ελένη Κεπενού, Διευθύνουσα Σύμβουλο, στην  Enterprise Communication Assistant από το Early Stage.

Τιμητική Διάκριση

Εκτός των Βραβείων απονέμεται Τιμητική Διάκριση στην γκάμα προϊόντων Eucosmia για καινοτομία ανάπτυξης πολιτιστικής κληρονομιάς. (Θέμης Μαλτέζος και Αγγελική Αυδή).

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.