Στο δρόμο για το Scaleup η Meazon του Γιώργου Κορωνιά

0

H Meazon ιδρύθηκε το 2012 από τρία υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου των τηλεπικοινωνιών, της μικρο-ηλεκτρονικής και της ενέργειας, έχει την έδρα της στην Πάτρα και γραφεία στις ΗΠΑ και κινείται στο χώρο της μέτρησης και διαχείρισης ενέργειας μέσω ΙοΤ και big data analytics.

Ο Γιώργος Κορωνιάς, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας και Αλβανίας είναι ένας εκ των συνιδρυτών και εκτελεστικός πρόεδρος της Startup, ο Στέλιος Κουτρουμπίνας προέρχεται από την ATMEL και είναι ο CEO και συνιδρυτής και ο Γιάννης Γιωνάς προέρχεται από την Ericsson και είναι ο τρίτος συνιδρυτής και CCO.

Η Meazon σχεδιάζει και παράγει μικρούς και έξυπνους και διασυνδεμένους μετρητές ενέργειας μαζί βέβαια με την απαραίτητη πλατφόρμα διαχείρισης και ανάλυσης των δεδομένων που συλλέγουν στο cloud σε πραγματικό χρόνο, μια λύση η οποία προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε εταιρικούς χώρους αλλά και στο σπίτι.

Πρόσφατα επιλέχθηκε σαν μια από τις 12 startups που θα συμμετάσχουν στο νέο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης WARP NB-IoT του hub:raum της Deutsche Telekom. Στο ίδιο πρόγραμμα επιλέχτηκε και η Istmos ACN η οποία έχει αναπτύξει μια λύση διασφάλισης της ποιότητας των κρασιών σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Meason έχει πάρει δυο βραβεία καινοτομίας σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ την άνοιξη που μας πέρασε διακρίθηκε σε ένα σημαντικό διαγωνισμό του υπουργείου ενέργειας των Η.Π.Α. σχετικά με την μέτρηση και διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτήρια, ο οποίος στην ουσία ανοίγει μια πόρτα στην τεράστια αγορά της Αμερικής.

Συνεργασίες που τρέχουν περιλαμβάνουν αυτή με την Ισπανική εταιρεία ενέργειας Endesa αλλά και με την Eurobank Property Services.

Η Meason έχει ήδη τρέξει το πρώτο γύρο χρηματοδότησης και ετοιμάζεται για τον δεύτερο.

Share.

About Author

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.