Δράσεις για την ανάπτυξη των Business Angels επιδοτεί η Κομισιόν

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει μια πρόσκληση υποβολής προσφορών για δράσεις που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη των ικανοτήτων των «Επιχειρηματικών Αγγέλων», μέγιστης αξίας 60.000 ευρώ. Το πρόγραμμα «Startup Europe- Capacity building for Business Angels in ICT » απευθύνεται σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο αριθμός τους, οι δραστηριότητες και οι επενδύσεις τους είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

Η προθεσμία για όσους ενδιαφέρονται να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει:
-Αφύπνιση της ενημέρωσης στους BAs και επενδύσεις σε πρώιμο στάδιο μεταξύ δυνητικών επενδυτών.
-Προετοιμασία των τοπικών πιθανών επενδυτών προκειμένου να γίνουν επενδυτές Άγγελοι και να αναπτύξουν την τεχνογνωσία, τις δεξιότητες και τον επαγγελματισμό.
-Προετοιμασία με σχετικούς φορείς, τις βάσεις και την επέκταση της τοπικής και Ευρωπαϊκής αγοράς των BAs
-Κοινή χρήση και διάδοση της πληροφορίας σχετικά με τους BAs και της πρωτοβουλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στο «κάλεσμα» υποβολής μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2014 εγγράφως στο [email protected]

Τα κριτήρια προεπιλογής για την παρούσα «πρόσκληση» είναι:
-Ικανότητα, γνώση και εμπειρία στο πλαίσιο του περιεχομένου των Αγγέλων Επενδυτών, επενδύσεις σε startups και καινοτόμες εταιρείες ιδίως στις ψηφιακές τεχνολογίες και εφαρμογές, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη νέων εταιρειών
-Εμπειρία στο τομέα της ανταλλαγής γνώσεων και της οργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων στο περιεχόμενο των Αγγέλων Επενδυτών, καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις στα πρώτα στάδια
-Την ικανότητα και την εμπειρία να συμμετέχουν και να συνεργάζονται με τοπικούς φορείς σε χώρες της Ευρώπης όπου το οικοσύστημα των BAs είναι λιγότερο ανεπτυγμένο, καθώς και να κινητοποιήσουν έμπειρους επενδυτές προερχόμενοι από περιοχές που είναι πιο ανεπτυγμένες σε σχέση με ιδιωτικές επενδύσεις σε πρώιμα στάδια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Leave A Reply