Δ. Τσίγκος: «Η κουλτούρα συνεργασίας των startups της Αυστραλίας παράδειγμα για το ελληνικό οικοσύστημα» (video-συνέντευξη)

0

Ο Δημήτρης Τσίγκος, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών, εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση στο G20 Young Entrepreneurs’ Alliance Summit 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Μιλά στην κάμερα του StartUpper.gr για τα συμπεράσματα της διάσκεψης και το οικοσύστημα των startup της Αυστραλίας.

Στη συνέντευξη ο Δ. Τσίγκος τονίζει ότι το G20 αναγνωρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα ως μοναδικό αποτελεσματικό μέσο δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ στη διάσκεψη αναγνωρίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα παγκόσμιο success story στις startup. Επίσης, στο G20 Young Entrepreneurs’ Alliance Summit 2014 ανακοινώθηκε η συνεργασία με τον ΟΗΕ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Σε ό,τι αφορά το οικοσύστημα των startups στην Αυστραλία, ο Δημήτρης Τσίγκος αναφέρει ότι βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά είναι αρκετά πιο αναπτυγμένο από την Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ευρώπης. Κυριαρχεί έντονα μία κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των startups, και έτσι ακόμα και μεγάλες startup εργάζονται σε co-working spaces δίπλα σε μικρότερες. Τέλος, είναι εντυπωσιακή η ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου ως αγορά άντλησης κεφαλαίων για τις νεοφυείς εταιρείες, καθώς έχουν ολοκληρωθεί 20 επιτυχημένες IPOs, ενώ το δίκτυο των business angels δεν είναι τόσο αναπτυγμένο όσο στην Ευρώπη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Τσίγκου στο παρακάτω βίντεο

Share.

About Author

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΑΤΟΣ

Δημοσιογράφος και επικεφαλής του Startupper.gr.

Leave A Reply