Εκδήλωση για την κυκλική οικονομία από το Γαλλικό Ινστιτούτο

0

Την ερχόμενη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον συνεργατικό εργαστήριο Ludd μια νέα εκδήλωση του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί» του Γαλλικού Ινστιτούτου με θέμα: «Κυκλική οικονομία, ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων και μοντέλα μετάβασης»

Η πρόκληση της μετάβασης σε μία κυκλική οικονομία απαιτεί κάτι περισσότερο από την μείωση των απορριμμάτων μας και αύξηση της επαναχρησιμοποίησης αγαθών.
Απαιτεί επανασχεδιασμό και επανεκτίμηση πρώτων υλών, προϊόντων, συστημάτων παραγωγής, εφοδιαστικών αλυσίδων, επιχειρηματικών μοντέλων και διεθνών πολιτικών πρακτικών.

Η εκδήλωση αυτή θα συγκεντρώσει επιχειρήσεις, ερευνητές, ινστιτούτα, δημόσιους και εθελοντικούς οργανισμούς. Θα συζητήσουμε θεωρητικές προσεγγίσεις στην κυκλική οικονομία και θα μάθουμε από πρώτο χέρι για το πώς αυτή λειτουργεί στην πράξη.

Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις:

● Ποια είναι τα οφέλη από την επίτευξη πλήρους κυκλικότητας; μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί;
● Πώς να αναπτύξει κανείς βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες σε μία οικονομία φιλική προς το περιβάλλον;
● Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε αυτή τη μετάβαση και να εκμεταλλευτούμε νέες δυνατότητες;
● Ποιες είναι οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για την επίτευξη
μιας βιώσιμης κυκλικής οικονομίας;

Στις ομιλίες και στα πάνελ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι οργανισμών και Startups που σχετίζονται με το αντικείμενο με την εκδήλωση να έχει ελεύθερη είσοδο.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:30 στο Ludd makerspaceΤσοτυλίου 3 και Πέλλης, Βοτανικός, Αθήνα. 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.