Ελβετία και Μάλτα «ανταγωνίζονται» για να προσελκύσουν Startups κρυπτονομισμάτων

0

Ενώ η Μάλτα από την αρχή του νέου έτους προσελκύει όλο και περισσότερες Fintechs οι οποίες ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα και το Blockchain, η ελβετική Hypothekarbank Lenzburg είναι η πρώτη τράπεζα της χώρας που θα ανοίξει τις πόρτες της στο Blockchain και τις εταιρείες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που το μέλλον των κρυπτονομισμάτων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ παραμένει αβέβαιo, με τις ρυθμιστικές αρχές να εργάζονται συνεχώς για να αποφασίσουν για ένα ενοποιημένο σχέδιο για τη νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Η Hypothekarbank Lenzburg αποφάσισε να μην περιμένει ανακοινώνοντας ότι είναι ανοικτή σε συνεργασίες με επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν τραπεζικούς εταίρους. Όπως δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Marianne Wildi στο finews.ch, για την Hypothekarbank Lenzburg που είναι προσανατολισμένη στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και επιδιώκει μια στρατηγική συνεργασίας στον τομέα του Fintech, είναι επίσης θέμα αξιοπιστίας να συνεργαστεί με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους χώρους των κρυπτονομισμάτων και του Blockchain στην Ελβετία.

Η Marianne Wildi, επισήμανε ότι η τράπεζα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών ενώ διερεύνησε διεξοδικά το σχετικό ρίσκο και τα ζητήματα συμμόρφωσης με το ρυθμιστικό πλαίσιο που πιθανότατα θα αντιμετώπιζε με την ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας. Εξαιτίας αυτού, η τράπεζα έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να χειριστεί τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα με όσους βρίσκονται στο χώρο του Blockchain. Επιπλέον, η τράπεζα ενημέρωσε την Εποπτική Αρχή της Χρηματοπιστωτικής Αγοράς (Finma) πριν προβεί στην ανακοίνωση.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Hypothekarbank Lenzburg είναι η πρώτη τράπεζα της Ελβετίας η οποία έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ένα Open API για συνεργασίες με Fintechs.

Η Crypto Valley της Ελβετίας

Πριν η Μάλτα κερδίσει την προσοχή μετά την κίνηση του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Binance να επιλέξει ως έδρα τη συγκεκριμένη χώρα, το ελβετικό καντόνι του Zug ήταν γνωστό ως ο τόπος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων και blockchain. Κερδίζοντας το προσωνύμιο «Crypto Valley«, η περιοχή που εκτείνεται από τη Ζυρίχη ως το Zug έχει αναπτυχθεί προσελκύοντας επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα από όλο τον κόσμο.

Ενώ πολλές άλλες χώρες διατηρούν αυστηρότερες χρηματοοικονομικές πολιτικές που μπορεί να είναι δυσχερείς για τις επιχειρήσεις, η «Crypto Valley» άνοιξε τις πόρτες της στον συγκεκριμένο τομέα του FinTech με μια πιο χαλαρή προσέγγιση.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.