Ένα «μεσιτικό γραφείο νέας γενιάς» σηκώνει 13,6 εκατ. ευρώ… και από την Ελλάδα

0

Η ενοικίαση σπιτιών δεν γινόταν να μείνει εκτός «ψηφιακού μετασχηματισμού» με την ισπανική Spotahome να εισάγει τον όρο του «PropTech«. Η Startup του 2014 έχει σηκώσει με τη τελευταία χρηματοδότηση περίπου 21 εκατ. ευρώ και με τη συμμετοχή του Απόστολου Αποστολάκη σύμφωνα με το Techcrunch.

H Spotahome δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα σε 16 πόλεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχει στη βάση της 40.000 διαμερίσματα διαθέσιμα προς ενοικίαση. Η ιδέα είναι η Spotahome να είναι ένας έμπιστος μεσάζοντας, μια νέα γενιά μεσιτικού γραφείου, ο οποίος τσεκάρει τα διαμερίσματα, με το δικό του προσωπικό, για την ποιότητά τους και την αντιστοιχία τους με τις προδιαγραφές που αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

Παράλληλα εμπλουτίζει τις αγγελίες που υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της με φωτογραφίες και video 360ο υψηλής ποιότητας και γενικά προσφέρει μια εμπιστοσύνη στις μακροχρόνιες μισθώσεις, κάτι που όπως αναφέρει ο CEO της Spotahome, Alejandro Artacho, το χρειάζεται η αγορά.

Βέβαια μια αντίστοιχη υπηρεσία της Rocket Internet, Nestpick, έκανε pivot σε μηχανή αναζήτησης επιπλωμένων διαμερισμάτων.
Παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο, αλλά σε άλλο τομέα, ακολουθεί και η δική μας Spotawheel με την Venture Friends να έχει επενδύσει σε αυτή.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.