Ενώ οι αγγλικές τράπεζες κλείνουν τα καταστήματά τους η Lloyd’s ανοίγει νέα με cafe!

0

Σύμφωνα με στοιχεία των αγγλικών τραπεζών περίπου 10 φυσικά καταστήματα κλείνουν κάθε εβδομάδα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας τα 2.200 που έχουν κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια. Η Lloyd’s όμως ανοίγει νέα αυτοματοποιημένα καταστήματα με άποψη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Εκπρόσωποι των τραπεζών αναφέρουν ότι ο λόγος της μεγάλης μείωσης των φυσικών καταστημάτων είναι η στροφή του κόσμου στις τραπεζικές υπηρεσίες online, μαζί βέβαια με την στρατηγική μείωσης των εξόδων τους, συμπαρασύροντας μαζί τους και πολλές θέσεις εργασίας δυστυχώς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Guardian το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην επαρχία μια και χωριά και μικρές πόλεις δεν έχουν πλέον υποκαταστήματα με συνέπεια οι μεγαλύτερης ηλικίας πελάτες να πρέπει να ταξιδεύσουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν.

Η τάση αυτή δεν είναι τοπική στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρατηρούμε όλο και περισσότερες τράπεζες να κλείνουν τα φυσικά τους καταστήματα και να στρέφονται στα αυτοματοποιημένα κέντρα, είτε μέσω εντυπωσιακών χώρων όπως αυτών της Lloyds στο Μαντσεστερ, είτε πιο απλά σε container, είτε στα εξαιρετικά λειτουργικά και πετυχημένα e-branches της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία θα επεκταθούν στην Αθήνα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα της Lloyds Bank στη Market Street, εκτός των απαραίτητων υποδομών για πολλές συναλλαγές εξ’ αποστάσεως, προσφέρει και ένα εξοπλισμένο cafe αλλά και πολυθρόνες και διακόσμηση γενικά που παραπέμπει σε γραφεία μεγάλης εταιρείας και στο Starbucks.

Η ανακαίνιση του συγκεκριμένου καταστήματος στοίχισε 3 εκατ. λίρες και αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες μικρότερες πόλεις και χωριά έτσι ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και να προσελκύσει η τράπεζα και τους Millenials στους ομολογουμένως ελκυστικούς χώρους των νέων υποκαταστημάτων.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.