Επένδυση και εξαγορά της Damavand από την DECA Investments

0

H εταιρεία DECA Investments, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar, ανακοινώνει την επιπρόσθετη επένδυση του Fund στην εταιρεία Damavand AE, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ μέσω αυξήσεως κεφαλαίου. Με την αύξηση το Diorama θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Damavand.

Η Damavand είναι μια ελληνική επιχείρηση με έδρα την Καρδίτσα, η οποία δραστηριοποιείται στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, κυρίως τομάτας και χυμών φρούτων, έναν κλάδο στον οποίο η Ελλάδα έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό. Η επένδυση θα επιτρέψει στην Damavand να διευρύνει την παραγωγική της βάση, να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που της παρέχει η γεωγραφική της θέση, να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις και εξαγωγές της και να ενισχύσει περαιτέρω την θέση της στον διεθνή χώρο.

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Damavand κ. Χριστίνα Καραχάλιου δήλωσε: «Οι καιροί επιτάσσουν την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρίας στον κλάδο. Το πελατολόγιό μας αναπτύσσεται εξαιρετικά. Στόχος μας η άμεση ανταπόκριση σε όλες τις προκλήσεις. Αυτή πάντα ήταν η φιλοσοφία μας προς όφελος όλων των ανθρώπων με τους οποίους γίνανε οικογένεια σε αυτή τη διαδρομή».

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ κ. Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: «Η απόφαση μας πριν από δύο χρόνια να επενδύσουμε στην Damavand βασιζόταν στην ελκυστικότητα του κλάδου, την εξαιρετική γεωγραφική θέση του εργοστασίου και την ποιότητα των πελατών της Εταιρείας. Παρά την επιζήμια για όλο τον κλάδο περσινή απόδοση της καλλιέργειας τομάτας η εταιρεία και ο κλάδος παραμένουν ελκυστικοί. Η αποδοχή της Damavand από πρώτης ποιότητας πολυεθνικές εταιρείες και η επιτυχής διείσδυση της στις παγκόσμιες αγορές θα συνεχιστεί εάν η Εταιρεία ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια. Η επιπλέον χρηματοδότηση μας υποστηρίζει την συνέχιση της ανάπτυξης της Εταιρείας και παρέχει περαιτέρω εξασφάλιση στους αγρότες προμηθευτές μας για την ανάπτυξη καλλιέργειας της τομάτας».

Το Diorama έχει μέχρι σήμερα επενδύσει σε πέντε εταιρείες:

Atlas Tapes, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών.
Damavand, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, κυρίως τομάτας και χυμών φρούτων.
InternetQ, ψηφιακή μουσική και ψηφιακή διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.
Adam Pack, δραστηριοποιείται στην συσκευασία φρέσκου γάλακτος.
Axel Accessories, παραγωγή και διάθεση γυναικείων ρούχων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ.

To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό Fund €135 εκατομμυρίων το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.
Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ).
Η διαχείρισή του Fund ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε για αυτό το σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.