Επένδυση 15 εκατ. δολαρίων στην Airbiquity από Toyota, Denso και Toyota Tsusho

0

Η Airbiquity, εταιρεία με ηγετική παρουσία στον τομέα των υπηρεσιών διασύνδεσης οχημάτων παγκοσμίως, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. δολαρίων από τις Toyota Motor Corporation, DENSO Corporation και Toyota Tsusho Corporation.

Η επένδυση αυτή θα επιτρέψει στην Airbiquity να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία λογισμού διασύνδεσης οχημάτων καθώς και σχετικών υπηρεσιών που βασίζονται στο “σύννεφο”.

Επιπρόσθετα, οι τέσσερις εταιρείες θα συνεργαστούν με στόχο να επιταχύνουν την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση ενός συστήματος over-the-air που θα επιτρέπει την απομακρυσμένη ενημέρωση και διαχείριση λογισμικού οχημάτων, την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των οχημάτων και νέες υπηρεσίες κινητικότητας. Κεντρικός άξονας αυτής της προσπάθειας είναι το λογισμικό OTAmatic της Airbiquity.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τρεις από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο Kamyar Moinzadeh, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Airbiquity. «Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την εταιρεία μας και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τους νέους στρατηγικούς εταίρους μας για να βελτιστοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε το λογισμικό OTAmatic για την επόμενη γενιά συνδεδεμένων οχημάτων«, πρόσθεσε.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.