Επένδυση 100 εκατ. ευρώ της Bayer στην αγροτεχνολογία!

0

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε να επενδύσει ο Γερμανικός κολοσσός Bayer προκειμένου σε συνεργασία με την Αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Ginkgo Bioworks να δημιουργήσουν από κοινού μια Startup εταιρεία λιπασμάτων.

Η τελευταία αναμένεται να εστιάζει την δραστηριότητά της στην ανάπτυξη βιολογικών μεθόδων προκειμένου να ενισχύσουν την ευφϋή δράση των αγροτών, δια μέσω της μείωσης της εξάρτησής τους από τα λιπάσματα που έχουν ως βάση τους το άζωτο.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται ως συνέχεια μιας ιδιαίτερα ισχυρής χρονιάς σε επίπεδο των επενδύσεων στον αγροτεχνολογικό τομέα. Επιπροσθέτως, μόλις τον περασμένο Ιούλιο το επενδυτικό fund SoftBank Vision ηγήθηκε ενός δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Plenty, που δραστηριοποιείται στην γεωργία εσωτερικού χώρου.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.