Επαφή με επενδυτές από Ελλάδα και το εξωτερικό στο Thessaloniki Demo Day Spring 2019

0

Το OK!Thess ανακοίνωσε το Thessaloniki Demo Day Spring 2019  και προσκαλεί Startups να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια μπροστά σε επενδυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στις 19 Μαρτίου 2019 στον χώρο του OK!Thess.

Τα Thessaloniki Demo Days είναι ειδικά events που διοργανώνονται από το OK!Thess για να επιτρέψουν τη δικτύωση μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσα στο 2018 διοργανώθηκαν τρία Demo Days στο OK!Thess: στις 20 Ιανουαρίου, 18 Μαΐου και 23 Οκτωβρίου. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν 48 startups που έκαναν πάνω από 100 συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων, οι οποίες ακολουθήθηκαν από επενδύσεις ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ μέχρι σήμερα.

Οι επενδυτές και οι προϋποθέσεις συμμετοχής
Στους επενδυτές που συμμετείχαν περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των BigPi VC, Uni.fund, Metavallon VC, Velocity Partners, VentureFriends, NBG Seeds, Anthology Ventures, CEO Angels Club, LAUNCHub Ventures, Cross Border Angels, Adrion Business Angels Network και ιδιώτες επενδυτές όπως η Marina Hatsopoulos και ο Άγγελος Αγγέλου.

Μόνη ουσιαστική προϋπόθεση για την συμμετοχή μιας νεοφυούς επιχείρησης στο Thessaloniki Demo Day είναι η προσπάθεια της να έχει φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ωριμότητας και προετοιμασίας ώστε η ιδρυτική ομάδα να μπορεί να παρουσιάσει ολοκληρωμένα μια επενδυτική πρόταση.

Οι ομάδες δεν είναι υποχρεωτικό να προέρχονται από το πρόγραμμα επιτάχυνσης και προθερμοκοίτησης του OK!Thess. Η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ομάδα από οποιαδήποτε μέρος. Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό για μια ομάδα να εμφανίζεται σε επενδυτές για πρώτη φορά.

Διαδικασία συμμετοχής
Η διαδικασία συμμετοχής διαμορφώνεται ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους. Στην συνέχεια οι αιτήσεις θα αποσταλούν στους επενδυτές προς αξιολόγηση. Οι επενδυτές θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σχετικά με το ποιες ομάδες επιθυμούν να συναντήσουν σε 1-1 meetings. Με βάση το σχετικό ενδιαφέρον θα κλειστούν τα ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους. Οι ομάδες που θα κληθούν για συναντήσεις με τους επενδυτές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο σεμινάρια προετοιμασίας για financials και pitching.

H υποβολή της περιγραφής της εταιρείας γίνεται στην παρακάτω φόρμα: https://goo.gl/forms/MynUlrgtyrTrjHI43 ενώ η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 26 Φεβρουαρίου 2019.

Η ενημέρωση των ομάδων για το πρόγραμμα τον συναντήσεων θα γίνει στις 8 Μαρτίου 2019 ενώ τα σεμινάρια προετοιμασίας των ομάδων (Financials και Pitching): 13 και 15 Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στο [email protected] και στο τηλέφωνο 231331-7303

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.