Επενδύσεις 160 δισ. δολαρίων από τη Samsung την επόμενη τριετία

0

Η Samsung ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι την επόμενη τριετία θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 180 τρισ. κορεατικών γουόν, περίπου 160 δισ. δολαρίων, σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα δίκτυα 5G και τα αυτόνομα οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από το σύνολο των 180 τρισ. κορεατικών γουόν του τριετούς επενδυτικού σχεδίου της, τα 130 τρισ. κορεατικά γουόν αφορούν επενδύσεις που θα γίνουν στην Κορέα, ενώ 25 τρισ. κορεατικά γουόν (22 δισ. δολάρια) θα διατεθούν στους υποσχόμενους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων αυτοκινήτων και των βιοφαρμακευτικών προϊόντων.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πρόσθετες επενδύσεις στον τομέα των ημιαγωγών για τη διατήρηση της ηγετικής θέσης που κατέχει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για τη διεύρυνση του προγράμματος επιτάχυνσης Startups λογισμικού.

Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η εταιρεία σκοπεύει να διευρύνει σημαντικά την ερευνητική της ικανότητα, αυξάνοντας τον αριθμό των ερευνητών που απασχολεί στα κέντρα AI σε όλο τον κόσμο, στα 1.000 άτομα. 
Ένα από αυτά βρίσκεται και στη χώρα μας με πυρήνα την ομάδα της Innoetics η οποία αυξάνει το δυναμικό της.

Επιπλέον, θα κινηθεί επιθετικά για να εδραιώσει την κυριαρχία της στα δίκτυα 5G, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, όπως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, αξιοποιώντας την ηγετική της θέση στους τομείς των ημιαγωγών και των τηλεπικοινωνιών.

Στον τομέα των βιοφαρμακευτικών προϊόντων, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε επιχειρήσεις του χώρου, καθώς και στην ανάπτυξη και παραγωγή βιοσυμπιεστών για την καταπολέμηση χρόνιων και δύσκολα θεραπεύσιμων ασθενειών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού της σχεδίου, η Samsung θα προχωρήσει στη δημιουργία 40.000 νέων θέσεων εργασίας την επόμενη τριετία, ενώ εκτιμά ότι οι επενδύσεις της στην Κορέα θα οδηγήσουν στη δημιουργία περίπου 700.000 θέσεων εργασίας σε συναφείς βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.