Επτά ευρωπαϊκές τράπεζες θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα blockchain για MME

0

Deutsche Bank, HSBC, Natixis, KBC, Rabobank, Societe Generale και UniCredit υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας εσωτερικού και εξωτερικού εμπορίου για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις η οποία θα βασίζεται στο Blockchain.

H πλατφόρμα θα ονομάζεται Digital Trade Chain και βασίζεται στη λύση της KBC η οποία βρίσκεται σε στάδιο Proof of Concept και θα χρησιμοποιηθεί για τις εγχώριες και διεθνείς εμπορικές συναλλαγές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εγγυητικές επιστολές οπότε είτε θα πρέπει να προπληρώσουν την παραγγελία ή εφόσον παρέχεται κάποια πίστωση από τους πωλητές μπορούν πληρώσουν όταν λάβουν τα εμπορεύματα ή και αργότερα. Η πλατφόρμα θα λύσει όλα αυτά τα ζητήματα ταχύτατα, με διαφάνεια και με σχεδόν μηδενική γραφειοκρατία.

Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η εμπέδωση της πίστης και της διαφάνειας μεταξύ των μερών κάτι που σημαντικό στο εμπόριο, ειδικά το διακρατικό, κάτι που μπορεί να δώσει ώθηση στις εμπορικές συναλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά αρχικά θα δοθεί έμφαση στις χώρες λειτουργίας των τραπεζών: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.