Πλήγμα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την FDA στις Η.Π.Α.

0

Μεγάλο πλήγμα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα επιφέρει η απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Η.Π.Α. να περιορίσει την πώληση των περισσότερων ηλεκτρονικών τσιγάρων με αρωματικά υγρά νικοτίνης σε pods και να τα αποσύρει από τα σουπερμαρκετ και τα πρατήρια βενζίνης και να απαιτήσει αυστηρούς ηλικιακούς ελέγχους για τις πωλήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal.

Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι γιατί παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση της δημοφιλίας και των πωλήσεων των ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ παιδιών και εφήβων! Σύμφωνα με έρευνα, το 20% των μαθητών Λυκείου στις Η.Π.Α. χρησιμοποιούν τακτικά αρωματικά ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ έχει αυξηθεί κατά 50% η χρήση τους στους μαθητές Γυμνασίου! Με την Startup Juul να έχει πάρει το σύνολο σχεδόν αυτής της αγοράς.

Η νέα πολιτική της FDA θα τεθεί σε ισχύ αμέσως και θα αφορά τα προϊόντα που δέχονται αρωματικά pods, όπως το πολύ δημοφιλές στις Η.Π.Α ηλεκτρονικό τσιγάρο Juul και όχι τα ανοιχτά συστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου που ξαναγεμίζονται και χρησιμοποιούνται κυρίως από ενήλικες και πωλούνται στα ειδικά καταστήματα. Γεύσεις όπως κρέμα και μάνγκο είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Juul.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι στις Η.Π.Α. επιτρέπεται η αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων άνω των 21 ετών ενώ στην Ελλάδα άνω των 18.

Εν τω μεταξύ η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα περιορίσει την πώληση των κλειστών συστημάτων ηλεκτρονικών τσιγάρων μια και θα απαγορεύεται στα καταστήματα να φέρουν αρωματισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα, εκτός και εάν περιορίζουν τους ανηλίκους να εισέλθουν στο κατάστημα ή έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι μέσα στα καταστήματα που δεν μπορούν να εισέλθουν ανήλικοι.

Τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου σε pods με άρωμα μέντα, μενθόλη και καπνού θα επιτραπεί να παραμείνουν σε όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης προς το παρόν, αλλά θα μπορούσαν να περιοριστούν αργότερα εάν η χρήση τους από τους μαθητές εξακολουθήσει να αυξάνεται, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.