ΗΠΑ: Video gamer ετών 32

0

Αν κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι οι φίλοι των βιντεοπαιχνιδιών είναι πιτσιρικάδες που ούτε καν έχουν τελειώσει το Λύκειο, είναι εκτός πραγματικότητας. Απεναντίας, η μέση ηλικία των video gamers είναι πολύ μεγαλύτερη, όπως καταδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία.

Στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα, η μέση ηλικία του άνδρα video gamer είναι τα 32 έτη, ενώ στις γυναίκες ανεβαίνουμε λίγα χρόνια παραπάνω, φτάνοντας στα 36 έτη.

Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών είναι ακμάζουσα, με περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας και προοπτικές περαιτέρω ισχυρής ανάπτυξης, Πρόκεται για μία αγορά που τα τελευταία χρόνια «τρέχει» με ρυθμούς αύξησης της τάξεως του 10% περίπου, ενώ πέρυσι αυτό το ποσοστό σχεδόν διπλασιάσθηκε.

Σύμφωνα με την Entertainment Software Association (ESA), οι Αμερικανοί δαπάνησαν πέρυσι το ποσό-ρεκόρ των 36 δισ. δολαρίων για την αγορά video games! (περιεχόμενο, hardware και διάφορα αξεσουάρ).

Μόνο για την αγορά περιεχομένου το σχετικό ποσό ανήλθε σε 29,1 δις, αυξημένο κατά περίπου κατά 20% σε σχέση με τα 24,5 δις το 2016. Το 2010 η συγκεκριμένη δαπάνη ήταν «μόλις» 17,5 δις.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.