Η Γαλλία δεν θα επιτρέψει στο Libra «να αναπτυχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος»

0

Η Γαλλία «τα βάζει» για ακόμα μια φορά με το Facebook και το κρυπτονόμισμα το οποίο ετοιμάζει.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Παρίσι χθες, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, δήλωσε ότι το Libra μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία των κυβερνήσεων. «Όλες αυτές οι ανησυχίες γύρω από το Libra είναι σοβαρές. Θέλω λοιπόν να το πω με μεγάλη σαφήνεια: υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να εγκρίνουμε την ανάπτυξη του σε ευρωπαϊκό έδαφος», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Le Maire έχει αντιταχθεί στο Libra από τότε που το Facebook το προανήγγειλε τον Ιούνιο. Εκτός από τις ανησυχίες ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να υπονομεύσει την κυριαρχία των νομισμάτων άλλων χωρών, έχει επισημάνει ζητήματα που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ενάντια στο νόμισμα του Facebook, τάχθηκε πρόσφατα και η ΕΚΤ, λέγοντας ότι μπορεί να υπονομεύσει τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να καθορίζει τη νομισματική πολιτική και ότι η Ευρώπη πρέπει να αγνοήσει τις σειρήνες των «αναξιόπιστων υποσχέσεων» του.

Την ίδια ώρα, οι ρυθμιστικοί φορείς της ΕΕ εξετάζουν το Libra, για να διαπιστώσουν αν αυτό πλήττει τον ανταγωνισμό, όπως δήλωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή εποπτική αρχή που ασχολείται με τα μονοπώλια.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.