Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να σας κάνει έναν καλύτερο άνθρωπο

0

Σύμφωνα με νέες έρευνες, η τεχνολογία VR θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν να είναι πιο ενσυναίσθητοι απέναντι στους άλλους. Στη μελέτη, οι άνθρωποι που εκτέθηκαν σε καταστάσεις όπως η απώλεια εργασίας ή η έλλειψη στέγης στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, ανέπτυξαν τελικά μια μακρόχρονη συμπόνια προς τα ζητήματα της πραγματικής ζωής.

Η εικονική πραγματικότητα αναφέρεται ως «τελική μηχανή συμπάθειας», καθώς επιτρέπει στους χρήστες να «βιώσουν οποιαδήποτε κατάσταση οποιαδήποτε στιγμή», γράφει μία ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Stanford, με επικεφαλής την Fernanda Herrera. «Πολλοί άνθρωποι έχουν τώρα πρόσβαση σε εμπειρίες VR. Αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά για το πώς η VR επηρεάζει τους ανθρώπους. Η έρευνα αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για να υπολογίσουμε πόση επίδραση μπορεί να έχει αυτή η τεχνολογία στο επίπεδο της συμπάθειας των ανθρώπων μακροπρόθεσμα», ανέφερε.

Οι ερευνητές διενήργησαν δύο μελέτες, κάθε μία κατά τη διάρκεια δύο μηνών, με περισσότερους από 560 συμμετέχοντες μεταξύ των ηλικιών 15 και 88 ετών. Στη μελέτη, μερικοί από τους συμμετέχοντες έζησαν μια εμπειρία VR επτά λεπτών που ονομάζεται «Being Homeless», η οποία αναπτύχθηκε από το Εικονικό Εργαστήριο Ανθρώπινης Αλληλεπίδρασης του Stanford. Άλλοι έλαβαν εργασίες ανάγνωσης ή ένα διαδραστικό σενάριο στον υπολογιστή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συμμετέχοντες που έζησαν το σενάριο της VR ήταν πιο πιθανό να διατηρήσουν θετική στάση απέναντι στους άστεγους.

«Λαμβάνοντας την προοπτική των άλλων στην VR, αυτόματα παράγεται περισσότερη ενσυναίσθηση στους ανθρώπους», δήλωσε η Herrera. «Και αυτό είναι ένα συναρπαστικό εύρημα», κατέληξε.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.