Η Ελληνική παρουσία στο SXSW

0

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic InitiativeTΗΙ), θα στηρίξει για τέταρτη συνεχή χρονιά την ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest Interactive Festival.

Κατά τη διάρκεια του φετινού SXSW, από τις 10 έως και τις 19 Μαρτίου, 12 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελληνική Πρωτοβουλία ενώνει τις δυνάμεις της με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, και μέσω δωρεάς ύψους 50.000 δολάρια, υποστηρίζει ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Μέσω της νέας αυτής δωρεάς, η Ελληνική Πρωτοβουλία επιβεβαιώνει την πεποίθησή της, ότι η επιχειρηματικότητα είναι βασικό στοιχειό για την ανάπτυξη μίας νέας γενιάς δημιουργικών και καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, οι οποίες θα συμβάλουν στην μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Ήδη, τα τρία προηγούμενα χρονιά, μέσω της υποστήριξης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, περισσότερες από 80 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο SXSW Interactive, ξεκινώντας μία επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία.

Ενδεικτικά, η εταιρεία Schoox, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της διαδικτυακής εκπαίδευσης και απασχολεί περισσότερους από 40 υπαλλήλους στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 6,5 εκατ. δολάρια με σκοπό την ενίσχυση καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Επιπλέον, η Gridmates, η οποία διαθέτει μια πλατφόρμα δωρεάς ενέργειας, το 2015 έλαβε τη 2η θέση, σε διαγωνισμό του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με την «πράσινη» νεοφυή επιχειρηματικότητα, λαμβάνοντας επιχορήγηση ύψους $105,000.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο φετινό SXSW είναι οι εξής:

ASN.gr

Infitheon

Aspalis Concierge

InSybio

Athlenda

SIBA Soft

Centaur Technologies

Tactical Systems

Filmografik Productions

100mentors

Hopwave

Boardmaps

Επίσης, η Ελληνική Πρωτοβουλία και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υποστηρίζουν την συμμετοχή των καλλιτεχνών Σtella και S.W.I.M, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν στο φετινό SXSW.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.