Η Ισραηλινή Aidoc σηκώνει 27 εκατ. δολάρια για AI στις αξονικές τομογραφίες

0

Η Aidoc έχει την έδρα της στο Τελ Αβίβ και μόλις ανακοίνωσε χρηματοδότηση Β΄Γύρου ύψους 27 εκατ. δολαρίων για μια λύση υποβοήθησης των ακτινολόγων για την αξιολόγηση των αξονικών τομογραφιών.

Με την τελευταία χρηματοδότηση η Aidoc φτάνει τα 40 εκατ. δολάρια από επενδυτές όπως οι Square Peg Capital, TLV Partners, Magma Ventures και Emerge.

Όπως προαναφέραμε η Aidoc χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να προσφέρει μια πρώτη εκτίμηση και αξιολόγηση των αξονικών τομογραφιών με στόχο να κάνει την διάγνωση των ακτινολόγων σαφώς πιο ταχύτερη και ακριβέστερη με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ασθενή και κόστη περίθαλψης.

Η λύση της Aidoc λειτουργεί ήδη σε 100 διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία, έχει δημοσιεύσει κλινικές δοκιμές σε διάφορα περιοδικά ενώ οι αλγόριθμοί της έχουν πιστοποίηση από τον FDA και έχουν λάβει CE. Η εγκατάσταση της λύσης της Medtech startup γίνεται πάνω στα υπάρχοντα ακτινολογικά συστήματα σε επίπεδο software και δεν χρειάζεται εγκατάσταση κάποιου άλλου μηχανήματος.

Με τη νέα χρηματοδότηση στόχος της Aidoc είναι η επέκταση σε 500 νοσοκομεία αλλά και η εμφάνιση λύσεων για την ογκολογία, τις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές τομογραφίες.

H ελληνική Advantis Medical Imaging έχει παρουσιάσει μια παρεμφερή λύση για μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.