Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έχει έτοιμο το δικό της κρυπτονόμισμα λόγω Libra

0

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) δήλωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει το δικό της αποκλειστικό ψηφιακό νόμισμα μετά από πέντε χρόνια έρευνας, ανέφερε το CoinTelegraph.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Mu Changchun δήλωσε ότι το ψηφιακό νόμισμα της PBoC «μπορεί τώρα να ειπωθεί ότι είναι έτοιμο«, ανέφερε και αναπτύχθηκε με επιτυχία ένα πρωτότυπο που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική blockchain. Ωστόσο, ήταν ασαφής, για το χρόνο εμφάνισης στην αγορά.

Ο Changchun έκανε την ανακοίνωση στο φόρουμ China Finance 40 και ανέφερε ότι εκτός από το blockchain, το ψηφιακό νόμισμα θα έχει ένα λειτουργικό σύστημα δύο επιπέδων που θα καλύπτει την «πολύπλοκη οικονομία της Κίνας με μεγάλη έκταση και μεγάλο πληθυσμό». Πρόσθεσε ότι αυτό θα βελτιώσει τα ποσοστά προσβασιμότητας και υιοθεσίας στο κοινό, όπως καθώς και την προώθηση της καινοτομίας.
Το ψηφιακό νόμισμα προορίζεται για «μικρής κλίμακας επιχειρηματικά σενάρια επαναλαμβανόμενων πληρωμών«, ανέφερε. Δεν θα μιμείται τα κρυπτονομίσματα επειδή χρησιμοποιεί μια πιο σύνθετη δομή.

Η PBoC είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η πιθανή έναρξη του Libra του Facebook θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη του δικού της ψηφιακού νομίσματος. Αν το Libra γίνει ευρέως χρησιμοποιούμενο για διεθνείς πληρωμές θα μπορούσε αυτό να επηρεάσει τη νομισματική πολιτική, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα αλλά και το διεθνές νομισματικό σύστημα!

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.