Η ομάδα «Ant» από τα Ιωάννινα κέρδισε το πρώτο βραβείο μαθητικής επιχείρησης του ΣΕΝ/JA

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στο Mediterranean Cosmos.

Πάνω από 1.000 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 37 Γυμνάσια και Λύκεια από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Ρόδο και την Κρήτη κατέπληξαν με τις καινοτομίες τους και τον επαγγελματισμό τους, το κοινό, τους προσκεκλημένους και την κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece.

Το 1ο βραβείο της Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2019 του ΣΕΝ/JA Greece κέρδισε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Αnt» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία εφαρμογή, που βοηθάει τον καταναλωτή στις ηλεκτρονικές του αγορές. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να «εντοπίσει» προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και να ενημερώνεται για την εξέλιξη της τιμής, με σκοπό να πετύχει την χαμηλότερη. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης μαζί με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από τους «Ράδιο Αρβύλα».

Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Κρητοβουτιές» από το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών Αποκορώνου Χανίων. Οι «Κρητοβουτιές» είναι ατομικό κρητικό σνακ δυο γευστικών συνδυασμών: κριτσίνια με γεύση μήλου και κανέλας με ντιπ (αλοιφή) ταχίνι και πετιμέζι και κριτσίνια με κρητική γραβιέρα με ντιπ(αλοιφή) πάστα ελιάς, πιπεριά και θυμάρι.Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης μαζί με την επίτιμη Πρόεδρο του ΣΕΝ/JA Greece, Λίτσα Παναγιωτοπούλου.

To 3ο βραβείο κατέκτησε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Βreath n’ Drive» από τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία. Πρόκειται για μια συσκευή αλκοστέστ που συνδέεται με τη μίζα του αυτοκινήτου και αν ο οδηγός έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο δεν ανάβει η μηχανή. Τα στοιχεία κάθε οδηγού είναι αποθηκευμένα σε ατομικό μπρελόκ rfid. Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Aργύρης Τζικόπουλος μαζί με την Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη.

Όλες οι μαθητικές επιχειρήσεις είχαν το δικό τους περίπτερο, όπου παρουσίασαν και έθεσαν προς πώληση τα προϊόντα της. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των μαθητών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Σε μία εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι, για τα σχολεία της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου και θα απονεμηθούν και εκεί 3 βραβεία.

Όλες οι μαθητικές «επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece.
Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» στις 6 Μαϊου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 2-5 Ιουλίου στη Λίλ της Γαλλίας.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.