Η παγκόσμια δαπάνη για την εκτύπωση 3D θα φτάσει τα 13,8 δισ. δολ. το 2019

0

Δυναμική ανάπτυξη αναμένεται να γνωρίσει την επόμενη πενταετία η παγκόσμια αγορά της 3D εκτύπωσης. Για το 2019 η αξία της αγοράς, διεθνώς, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 13,8 δισ. δολάρια καταγράφοντας αύξηση 21,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι παγκόσμιες δαπάνες για τον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης (hardware, software και υπηρεσίες) θα συνεχίσουν να αυξάνονται για όλη την περίοδο έως το 2022, οπότε θα ανέλθουν σε $22,7 δις, σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 19,1%.

Μαζί, οι κατηγορίες του hardware και του software θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα δύο τρίτα των συνολικών παγκόσμιων δαπανών, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Συγκεκριμένα, θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 5,3 δισ. δολάρια και 4,2 δισ. δολάρια αντίστοιχα το 2019, ενώ οι δαπάνες για υπηρεσίες θα υπολείπονται ελαφρώς, φτάνοντας τα 3,8 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με σχετικό report της IDC, η αξία της αγοράς του hardware και του software θα αυξάνεται έως το 2022, με μέσο ετήσιο ρυθμό 20,3% και 17,1% αντίστοιχα.

Κατασκευαστικός κλάδος

Από την ανάλυση της IDC προκύπτει ότι ο τομέας των κατασκευών θα είναι ο κυρίαρχος κλάδος για τη 3D εκτύπωση, εισφέροντας περισσότερες από τις μισές παγκόσμιες δαπάνες έως το 2022. Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κλάδος με συνολικές δαπάνες 1,8 δισ. δολάρια περίπου το 2019, ενώ θα ακολουθήσει αυτός της εκπαίδευσης με 1,2 δισ. δολάρια και επαγγελματικές υπηρεσίες με 898 εκατ. δολάρια.

Μάλιστα, οι τομείς που θα δουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για την τρισδιάστατη εκτύπωση έως το 2022, είναι η υγειονομική περίθαλψη (29,8%) και οι μεταφορές (28,3%). Να σημειωθεί ότι οι καταναλωτικές δαπάνες για τρισδιάστατες εκτυπώσεις θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% του συνόλου της αγοράς το 2019.

Πρωταγωνιστούν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, αναμένεται να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο τμήμα των παγκόσμιων δαπανών για την τρισδιάστατη εκτύπωση κατά το τρέχον έτος, με συνολικές δαπάνες 5 δις δολ. Τη δεύτερη θέση όσον αφορά τις πιο δυναμικές αγορές για το 3D printing εκτιμάται ότι θα καταλάβει φέτος η Δυτική Ευρώπη με δαπάνες 3,6 δισ. δολάρια και την Κίνα να ακολουθεί στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με σχεδόν 2 δισ. δολάρια.

Οι περιοχές του πλανήτη, που θα παρουσιάσουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών κατά την περίοδο έως το 2022, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, θα είναι η Λατινική Αμερική (με μέσο ετήσιο ρυθμός 25,3%) και η Κίνα (με 21,6%). Συνολικά, οι πέντε από τις εννέα γεωγραφικές περιοχές του κόσμου αναμένεται να παρουσιάσουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο Sepe.gr

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.