Η Alibaba εξαγόρασε την γερμανική Data Artisans με Έλληνα founder έναντι 90 εκατ. Ευρώ

0

Η Data Artisans ιδρύθηκε το 2014 από τον Κώστα Τζούμα, CEO της Startup, και τον Stephen Ewen και προσφέρει λύσεις μαζικής επεξεργασίας και μεταφοράς δεδομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι πελάτες της Data Artisans με έδρα το Βερολίνο περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα όπως τις Netflix, ING, Uber, Lyft και Alibaba φυσικά. Η Netflix βασίζεται στην πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Data Artisans, για να πραγματοποιήσει τις προτάσεις περιεχομένου στους συνδρομητές του κάτι που σημαίνει τρισεκατομμύρια events κάθε μέρα.
Μέχρι σήμερα είχε σηκώσει 6,5 εκατ. δολάρια σε δυο γύρους με την Intel Capital να ηγείται στον πρόσφατο γύρο.

Η τεχνολογία πίσω από τις υπηρεσίες της Data Artisans είναι η Apache Flink η οποία αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα και τον Κώστα Τζούμα και είναι Open Source κάτω από το Apache Software Foundation. Το Apache Flink είναι μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες τεχνολογίες με μεγάλη κοινότητα που συνεισφέρει σε αυτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Alibaba θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Flink και θα παραμείνει Open Source ενώ φυσικά θα εξελιχθεί η τεχνολογία και σε τομείς που δεν καλύπτει σήμερα. Επίσης θα προσφέρει την δική της παρόμοια τεχνολογία – Blink σαν Open Source.

O Κώστας Τζούμας (κεντρική φωτογραφία) είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2007 και ακολούθως πήρε το διδακτορικό του στις Επιστήμες Υπολογιστών στο Aalborg Universitet. Και δυο founders θα παραμείνουν στην εταιρεία.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.